581
ხილის დადებით თვისებებზე ექიმები ბევრს გვესაუბრებიან. უამრავი ვიტამინით სავსე ნუგბარი გემრიელთან ერთად სასაგებლოცაა.
- მარწყვი: მარწყვი მოაწესრიგებს გულ-სისხლძარღვთა მუშაობას. თუ ექიმებს დავუჯერებთ, მარწვის ხშირი მირთმევა ამცირებს კიბოს რისკს.
- ბანანი: ბანანი შეიცავს დიდი რაოდენობით B-6 ვიტამინს, რომელიც ხელს უწყობს სისხლის თეთრი უჯრედების ნორმალურ ფუნქციონირებას. ბანანის ხშირი მირთმევა თავიდან აგვაცილებს ანემიის საშიშროებას.
- ალუბალი: წითელი, წვნიანი და ძალიან გემრიელი პატარა ბურთულები ჩვენს ორგანიზმს ელაგინის მჟავითა და კვერცეტინით გაამდიდრებს, რაც ნიშნავს, რომ სიმსივნური უჯრედების გამრავლებას და ზრდა შეწყდება.
- ბროწეული: ანემიასთან ბრძოლაში ბროწეული მოგეხმარებათ. უბრალოდ მიირთვით დიდი რაოდენობით ბროწეული ან დალიეთ მისი წვენი.
- მოცვი: მოცვის მრავალმხრივი სასარგებლო თვისებების ჩამონათვალში მიკროორგანიზმების, ბაქტერიებისა და სოკოების “დამარცხებაც” შედის. მოცვი აინჰიბირებს პროსტატის, მსხვილი ნაწლავისა და პირის ღრუს კიბოს უჯრედების გამრავლებას.
- საზამთრო: საზამთროს დადებით თვისებებზე ბევრი გვსმენია და წაგვიკითხავს. საზამთრო აფართოებს სისხლძარღვებს, არეგულირებს არტერიულ წნევას, ამცირებს ინფარქტის ან ინსულტის რისკს.