3.7K
წიწაკის მწნილის მომზადების წესი, რომელიც ნებისმიერ დიასახლისს გამოადგება.
საჭირო ინგრედიენტები:
- 5 კგ წიწაკა
- 250 გრ მარილი
- 4 ლ წყალი
მომზადების წესი:
სანამ მომზადებას დავიწყებთ, აუცილებელია რომ წიწაკას დავუსეროთ წვერები და მსგავს მდგომარეობაში 24 საათით გავაჩეროთ. ამის შემდეგ, დავასხათ მდუღარე წყალი და დავტოვოთ ასე 2 საათით. კარგად წამოადუღეთ წყალი და მარილი. წიწაკა ემალის ღრმა ჭურჭელში უნდა მოვათავსოთ მარილაინი წყალი დავასხათ და სიმინდის ტაროს ფუჩეჩი დავახუროთ. 3-4 დღის შემდეგ წიწაკა მზად იქნება ქილებში მჭიდროდ ჩასაწყობად. ჩაწყობის შემდეგ, დაასხით მარილწყალი, დაუფინეთ სიმინდის ფუჩეჩი და დააფარეთ ხუფები.