მთავარი კულინარია როგორ შევუნარჩუნოთ პურს სირბილე და ჰაეროვნება რამდენიმე კვირის მანძილზე?

როგორ შევუნარჩუნოთ პურს სირბილე და ჰაეროვნება რამდენიმე კვირის მანძილზე?

by guramus

ისეთ ოჯახებში, სადაც პურს ნაკლებად აქტიურად მიირთმევენ, დიდი ბატონი-პური ხშირად ხმება და ობდება. თუმცა, მუდმივად ახალი პურის ყიდვა და შემდეგ მისი გადაყრა საუკეთესო გამოსავალი ნამდვილად არაა. დღეს ჩვენ მოგიყვებით იმას, თუ როგორ უნდა შეინარჩუნოთ პურის იდეალური მდგომარეობა რამდენიმე კვირის განმავლობაში. შეეგებეთ – გაყინული პური.

მთავარი წესი – როგორც გაყინავთ პურს, ისეთივე დაგხვდებათ. ნუ იფიქრებთ, რომ გამხმარ პურს უცებ დაარბილებთ და განაახლებთ. თუ ბატონი პური იყიდეთ, შემდეგ კი მიხვდით, რომ იგი დიდხანს ვერ გასტანს, მაშინვე გაყინეთ. ამისთვის პური უნდა დაჭრათ.

თუ საყინულეში ისეთი არაფერი დევს, რაც პურს ცუდ სუნს გადასდებს, შეგიძლიათ პური ქაღალდის პაკეტებშიც გაყინოთ. თუ ასეთი პროდუქტი არის საყინულეში, მაშინ – პოლიეთილენში. უნდა გადაანაწილოთ პორციები რამდენიმე პაკეტში, ან უბრალოდ ამოიღოთ პაკეტიდან იმდენი, რამდენიც გჭირდებათ.

გალღობა გსურთ? ძალიან კარგი. უბრალოდ ამოიღეთ საყინულიდან გარკვეული რაოდენობის პურის ნაჭერი და გააჩერეთ ოთახის ტემპერატურაზე 20-30 წუთით. გაამახვილეთ ყურადღება იმაზეც, რომ თუ თქვენ მთლიანი პური გაყინეთ, შესაძლოა საათნახევარზე მეტიც მოგიხდეთ ლოდინი.

თუ არ გაქვთ დრო მოსაცდელად, შეგიძლიათ პური მშრალ ტაფაზე დაალაგოთ და შეათბოთ ორივე მხრიდან.

თუ სტატიაში განხილული თემა შენთვის საინტერესოა, მაშინ შემოგვიერთდი FACEBOOK გვერდზე: