ხინკალი ერთ–ერთი ცნობილი საჭმელია სამყაროში. მას ამზადებენ სხვადასხვა ფორმითა და ფანტაზიით. ალბათ თქვენც გაქვთ საკუთარი მეთოდები, თუმცა ჩვენ კიდევ ერთს შემოგთავაზებთ.
8 პორციის სამყოფი ინგრედიენტები:
800 გ. ფქვილი
400 მგ. წყალი
11 გ. მშრალი საფუარი
1 ჩ.კ. მარილი
შაქარი – გემოვნებით
2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
მწვანილი – გემოვნებით
მდნარი კარაქი – 50 გ.
ხორცის დანამატები:
ცხვრის ხორცი – 1 ½ კგ.
უცხიმო ღორი – 1 კგ.
ხახვი – 3 ც.
პომიდორი – 3 ც.
გახეხილი ხახვი – 2 ც.
ბადრიჯანი – 1 ც.
სანელებლები – გემოვნებით
ზღვის მარილი – გემოვნებით
ახალი ყაბაყი – 1 ც.
მწვანილი – 2 კონა
ტომატის სოუსი – 250 მგ.
კარტოფილი:
კარტოფილი – 2 კგ.
ზღვის მარილი – გემოვნებით
დაჭრილი მწვანილი – 1 მუჭა
მდნარი კარაქი – 100 გ.
სოუზი:
არაჟანი – 200 მლ.
დაჭრილი მწვანილი – 1 მუჭა
მდოგვი მარცვლეულით – 3 ს.კ.
ნიორი – 3 კბილი
ნაბიჯი 1
ჩაასხით მშრალი საფუარი თასში, ჩაამატეთ თბილი რძე ან წყალი. შემდეგ ათქვიფეთ დამარილებულ ფქვილთან ერთად. დაამატეთ მცენარეული ზეთი და კიდევ ერთხელ ათქვიფეთ. შეფუთეთ ჯამი თბილად და დააყოვნეთ 45 წუთით.
ნაბიჯი 2
შემდეგ გაყავით ცომი რამდენიმე ტოლ ნაწილად და გაყოფილ თხელ ნაწილებზე წაუსვით მდნარი კარაქი. დაახვიეთ ცომის ფენები რულეტის ფორმისებურად. დაჭერით სამი სანტიმეტრის ზომაზე.
ნაბიჯი 3
შემოვდგათ გაზქურაზე მოსამზადებლად. პერიოდულად ვამატოთ ზეთი.
ნაბიჯი 4
30–40 წუთის შემდეგ ცომი მოიხარშება. დავამატოთ წყალში ნაღების კარაქი.
ნაბიჯი 5
შემდეგ ღრმა ტაფაში ვხარშავთ ცხვრისა და ღორის ხორცს. ვამატებთ მდუღარე წყალს, სანელებლებს და ვაცდით ცოტა ხანს. ვამზადებთ ბოსტნეულს და თანდათანობით ვამატებთ.
ნაბიჯი 6
უკვე დავამატეთ ხახვი, სტაფილო და ბადრიჯანი.
ნაბიჯი 7
შემდეგ მოდის ბადრიჯანი, პომიდორი, ტომატის სოუზი. ვახურებთ თავზე და ვშუშავთ.
ნაბიჯი 8
როდესაც ყველაფერი ერთად მოიხარშება, ვამატებთ მწვანილსა და დარჩენილ სანელებლებს.
ნაბიჯი 9
მშვენიერი ხორცის შეჭამანდი მზადაა. სანამ ხორცს მივუბრუნდებით გავთალოთ კარტოფილი და მოვხარშოთ.
ნაბიჯი 10
სოუზი: არაჟანს დაამატეთ დაჭყლეტილი ნიორი, მდოგვი და მუჭა მწვანილი. შემდეგ კი გემოვნებით დაამატეთ სოუზი გამზადებულ ხორცს.
ნაბიჯი 11
მშვენიერი სადილი მზადაა. გემრიელად მიირთვით.