მთავარი კულინარია ხინკალი ამ რეცეპტით არამგონია ოდესმე მოგემზადებინოთ. გააოცეთ ახლობლები არატრადიციული რეცეპტით.

ხინკალი ამ რეცეპტით არამგონია ოდესმე მოგემზადებინოთ. გააოცეთ ახლობლები არატრადიციული რეცეპტით.

by guramus

ხინკალი ერთ–ერთი ცნობილი საჭმელია სამყაროში. მას ამზადებენ სხვადასხვა ფორმითა და ფანტაზიით. ალბათ თქვენც გაქვთ საკუთარი მეთოდები, თუმცა ჩვენ კიდევ ერთს შემოგთავაზებთ.

8 პორციის სამყოფი ინგრედიენტები:

800 გ. ფქვილი

400 მგ. წყალი

11 გ. მშრალი საფუარი

1 ჩ.კ. მარილი

შაქარი – გემოვნებით

2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი

მწვანილი – გემოვნებით

მდნარი კარაქი – 50 გ.

ხორცის დანამატები:

ცხვრის ხორცი – 1 ½ კგ.

უცხიმო ღორი – 1 კგ.

ხახვი – 3 ც.

პომიდორი – 3 ც.

გახეხილი ხახვი – 2 ც.

ბადრიჯანი – 1 ც.

სანელებლები – გემოვნებით

ზღვის მარილი – გემოვნებით

ახალი ყაბაყი – 1 ც.

მწვანილი – 2 კონა

ტომატის სოუსი – 250 მგ.

კარტოფილი:

კარტოფილი – 2 კგ.

ზღვის მარილი – გემოვნებით

დაჭრილი მწვანილი – 1 მუჭა

მდნარი კარაქი – 100 გ.

სოუზი:

არაჟანი – 200 მლ.

დაჭრილი მწვანილი – 1 მუჭა

მდოგვი მარცვლეულით – 3 ს.კ.

ნიორი – 3 კბილი

 

ნაბიჯი 1

ჩაასხით მშრალი საფუარი თასში, ჩაამატეთ თბილი რძე ან წყალი. შემდეგ ათქვიფეთ დამარილებულ ფქვილთან ერთად. დაამატეთ მცენარეული ზეთი და კიდევ ერთხელ ათქვიფეთ. შეფუთეთ ჯამი თბილად და დააყოვნეთ 45 წუთით.

 

ნაბიჯი 2

შემდეგ გაყავით ცომი რამდენიმე ტოლ ნაწილად და გაყოფილ თხელ ნაწილებზე წაუსვით მდნარი კარაქი. დაახვიეთ ცომის ფენები რულეტის ფორმისებურად. დაჭერით სამი სანტიმეტრის ზომაზე.

 

ნაბიჯი 3

შემოვდგათ გაზქურაზე მოსამზადებლად. პერიოდულად ვამატოთ ზეთი.

 

ნაბიჯი 4

30–40 წუთის შემდეგ ცომი მოიხარშება. დავამატოთ წყალში ნაღების კარაქი.

 

ნაბიჯი 5

შემდეგ ღრმა ტაფაში ვხარშავთ ცხვრისა და ღორის ხორცს. ვამატებთ მდუღარე წყალს, სანელებლებს და ვაცდით ცოტა ხანს. ვამზადებთ ბოსტნეულს და თანდათანობით ვამატებთ.

 

ნაბიჯი 6

უკვე დავამატეთ ხახვი, სტაფილო და ბადრიჯანი.

 

ნაბიჯი 7

შემდეგ მოდის ბადრიჯანი, პომიდორი, ტომატის სოუზი. ვახურებთ თავზე და ვშუშავთ.

 

ნაბიჯი 8

როდესაც ყველაფერი ერთად მოიხარშება, ვამატებთ მწვანილსა და დარჩენილ სანელებლებს.

 

ნაბიჯი 9

მშვენიერი ხორცის შეჭამანდი მზადაა. სანამ ხორცს მივუბრუნდებით გავთალოთ კარტოფილი და მოვხარშოთ.

 

ნაბიჯი 10

სოუზი: არაჟანს დაამატეთ დაჭყლეტილი ნიორი, მდოგვი და მუჭა მწვანილი. შემდეგ კი გემოვნებით დაამატეთ სოუზი გამზადებულ ხორცს.

 

ნაბიჯი 11

მშვენიერი სადილი მზადაა. გემრიელად მიირთვით.