“ეს ესპანური ღვეზელის რეცეპტი ინტერნეტში ამოვიკითხე, მცირე დეტალები შევცვალე და კულინარიულ კონკურსშიც გავიმარჯვე”

ძალიან გემრიელი ღვეზელი! უბრალოდ თავს ვერ დაანებებთ!

კარგი იქნება, თუ ესპანურ ტრადიციულ ყველს გამოიყენებთ, თუმცა შებოლილი მოცარელაც იდეალური შემცვლელი იქნება.

ინგრედიენტები 6 პორციაზე

ძირითადი:

საქონლის ფარში 300 გრამი

ყველი მოცარელა 150 გრამი

მწვანე ხახვი 1 ცალი

თეთრი მშრალი ღვინო 100 მლ

ყავისფერი შაქარი 1 სუფრის კოვზი

ზეითუნის ზეთი 4 სუფრის კოვზი

კვერცხი 1 ცალი

ფენოვან საფუარიანი ცომი 450 გრამი

ნიორი 2 კბილი

მწიკვი მარილი

 

"ეს ესპანური ღვეზელის რეცეპტი ინტერნეტში ამოვიკითხე, მცირე დეტალები შევცვალე და კულინარიულ კონკურსშიც გავიმარჯვე"

ნ ა ბ ი ჯ ი 1

შევწვათ ფარში 2 სუფრის კოვზ ზეითუნის ზეთში 5წთ ის მანძილზე მაღალ ცეცხლზე. გადმოვყაროთ დიდი კოვზით, ტაფა არ გავრეცხოთ.

 

"ეს ესპანური ღვეზელის რეცეპტი ინტერნეტში ამოვიკითხე, მცირე დეტალები შევცვალე და კულინარიულ კონკურსშიც გავიმარჯვე"

ნ ა ბ ი ჯ ი 2

დიდი ხახვი წვრილად დავჭრათ და მოვშუშოთ 2 სუფრის კოვზ ზეითუნის ზეთში 7 წთ ით.
ნიორი დავჭყლიტოთ, დავამატოთ ხახვს და ვშუშოთ კიდევ 1 წუთი.

 

"ეს ესპანური ღვეზელის რეცეპტი ინტერნეტში ამოვიკითხე, მცირე დეტალები შევცვალე და კულინარიულ კონკურსშიც გავიმარჯვე"

ნ ა ბ ი ჯ ი 3

ჩავაბრუნოთ ფარში, ჩავასხათ ღვინო და ვშუშოთ ფარშის საბოლოო მომზადებამდე.
გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაციოთ ოთახის ტემპერატურამდე.

 

"ეს ესპანური ღვეზელის რეცეპტი ინტერნეტში ამოვიკითხე, მცირე დეტალები შევცვალე და კულინარიულ კონკურსშიც გავიმარჯვე"

ნ ა ბ ი ჯ ი 4

ცომი გავალხვოთ. ცომის ერთი ფირფიტა გადავიტანოთ ფქვილმოყრილ მაგიდაზე. ფრთხილად გავაბრტყელოთ სწორკუთხედის სახით.

გასაბრტყელებლის დახმარებით ცომი გადავიტანოთ საცხობ ფორმაზე, რომელზეც დაფენილია საცხობი ქაღალდი.

ფარში დავდოთ ცომის ცენტრში თითქმის მთელი მისი სიგანის გასწვრივ.

 

"ეს ესპანური ღვეზელის რეცეპტი ინტერნეტში ამოვიკითხე, მცირე დეტალები შევცვალე და კულინარიულ კონკურსშიც გავიმარჯვე"

ნ ა ბ ი ჯ ი 5

ყველი გავხეხოთ მსხვილ სახეხზე და მოვაყაროთ ფარშს. ცომის თავისუფალი კიდეები ამოვახვიოთ.

 

"ეს ესპანური ღვეზელის რეცეპტი ინტერნეტში ამოვიკითხე, მცირე დეტალები შევცვალე და კულინარიულ კონკურსშიც გავიმარჯვე"

ნ ა ბ ი ჯ ი 6

ცომის მეორე ფურცელიც გავაბრტყელოთ და დავჭრათ ზოლებად. ეს ზოლები დავალაგოთ ღვეზელის ზედაპირზე. თითოეული ზოლის ბოლო ამოვახვიოთ ღვეზელის ქვემოდან. კვერცხი გავთქვიფოთ მარილთან და წავუსვათ ღვეზელს ზედაპირზე და გვერდებზე.

 

"ეს ესპანური ღვეზელის რეცეპტი ინტერნეტში ამოვიკითხე, მცირე დეტალები შევცვალე და კულინარიულ კონკურსშიც გავიმარჯვე"

ნ ა ბ ი ჯ ი 7

ღვეზელი გამოვაცხოთ 200 გრადუსზე 18- 20 წთ.

 

"ეს ესპანური ღვეზელის რეცეპტი ინტერნეტში ამოვიკითხე, მცირე დეტალები შევცვალე და კულინარიულ კონკურსშიც გავიმარჯვე"

ნ ა ბ ი ჯ ი 8

ცხელი ღვეზელი დავჭრათ ნაჭრებად, დავისხათ ჩაი და დავტკბეთ.

გემრიელად მიირთვით!

 

"ეს ესპანური ღვეზელის რეცეპტი ინტერნეტში ამოვიკითხე, მცირე დეტალები შევცვალე და კულინარიულ კონკურსშიც გავიმარჯვე"

ნ ა ბ ი ჯ ი 9

ეს კი ზედხედია

Loading...

  კომენტარები