ეს საბჭოთა სალათი ყველა დიასახლისს მოუმზადებია, მაგრამ ასეთი განსხვავებული რეცეპტით ჯერ არ გექნებათ დაგემოვნებული

by Keti Alaverdashvili

არაფერი ისე არ ამშვენებს საახალქლო სუფრას, როგორც სალათა ,,ოლივიე”. უფრო სწორი იქნებოდა, მისთვის გვეწოდებინა სალათა ,,დედაქალაქური”, მაგრამ ,,ოლივიე” გვახსენებს რაღაც მშობლიურს და ახლობლურს. მთელი გულით გილოცავთ დამდეგ ახალ-წელს.

ინგრედიენტები 6 პორციისთვის:

კარტოფილი – 3 ც.

ქათმის კვერცხი – 3 ც.

კიტრის მწნილი – 3 ც.

დაკონსერვებული ბარდა – 1 ქილა.

კალმარები – 3 ც.

მაიონეზი – 200გ.

სტაფილო – 1 ც.

ნაბიჯი 1

მოამზადეთ საჭირო პროდუქტები: კვერცხი და ბოსტნეული წინდაწინ მოხარშეთ და გააციეთ.

ნაბიჯი 2

კალმარებს დაასხით მდუღარე, გააცალეთ კანი, ქორდა, შიგნეულობა და მოხარშეთ 2-3 წუთის განმავლობაში.

ნაბიჯი 3

ბოსტნეული და კვერცხი დაჭერით თანაბარი ზომის კუბებად, ასევე დაჭერით კალმარები

ნაბიჯი 4

აურიეთ დაჭრილი პროდუქტები, დაუმატეთ მაიონეზი, შემდეგ მწვაე ბარდა და კარგად აურიეთ. სალატას დაუმატეთ პილპილი და მარილი გემოვნებით.

ნაბიჯი 5

სალათა სუფრასთან მიიტანეთ საერთო სასალათე ჭურჭლით ან პორციებად, მორთეთ მწვანილით.

ასევე დაგაინტერესებთ