არაფერი ისე არ ამშვენებს საახალქლო სუფრას, როგორც სალათა ,,ოლივიე”. უფრო სწორი იქნებოდა, მისთვის გვეწოდებინა სალათა ,,დედაქალაქური”, მაგრამ ,,ოლივიე” გვახსენებს რაღაც მშობლიურს და ახლობლურს. მთელი გულით გილოცავთ დამდეგ ახალ-წელს.
ინგრედიენტები 6 პორციისთვის:
კარტოფილი – 3 ც.
ქათმის კვერცხი – 3 ც.
კიტრის მწნილი – 3 ც.
დაკონსერვებული ბარდა – 1 ქილა.
კალმარები – 3 ც.
მაიონეზი – 200გ.
სტაფილო – 1 ც.
ნაბიჯი 1
მოამზადეთ საჭირო პროდუქტები: კვერცხი და ბოსტნეული წინდაწინ მოხარშეთ და გააციეთ.
ნაბიჯი 2
კალმარებს დაასხით მდუღარე, გააცალეთ კანი, ქორდა, შიგნეულობა და მოხარშეთ 2-3 წუთის განმავლობაში.
ნაბიჯი 3
ბოსტნეული და კვერცხი დაჭერით თანაბარი ზომის კუბებად, ასევე დაჭერით კალმარები
ნაბიჯი 4
აურიეთ დაჭრილი პროდუქტები, დაუმატეთ მაიონეზი, შემდეგ მწვაე ბარდა და კარგად აურიეთ. სალატას დაუმატეთ პილპილი და მარილი გემოვნებით.
ნაბიჯი 5
სალათა სუფრასთან მიიტანეთ საერთო სასალათე ჭურჭლით ან პორციებად, მორთეთ მწვანილით.