ვადუღებ კეფირს და ვამზადებ ამ ოლადებს. დედამ მასწავლა. ამ რეცეპტით ყოველთვის იდეალური გამოდის.

ოლადების ბევრნაირი რეცეპტი არსებობს და თითოეული მათგანი თავისებურად გემრიელია. ზოგიერთი რეცეპტით ოლადები გამოდის ძალიან ნაზი და ჰაეროვანი. სხვა რეცეპტებით ის სწრაფად მზადდება და არ ეკვრება ტაფას. მაგრამ არსებობს ერთი აპრობირებული რეცეპტი, რომლის მიხედვითაც ოლადები იდეალური გამოდის.

ის მზადდება ადუღებულ კეფირზე. ბევრისთვის უცნაურად ჟღერს და თავად ადუღების შედეგიც ასევე უცნაურად გამოიყურება. თუმცა გემო და ვიზუალით მიიღება საოცრად შთამბეჭდავი ოლადები.

ინგრედიენტები:

ხორბლის ფქვილი – ორნახევარი ჭიქა

კვერცხი – ერთი ცალი

შაქარი – სამი სუფრის კოვზი

ვანილის შაქარი – 12 გრამი

გამაფხვიერებელი – ერთი სუფრის კოვზი

მწიკვი მარილი

ზეთი – ორი სუფრის კოვზი

კეფირი – ხუთასი მილილიტრი

მომზადება:

ათქვიფეთ კვერცხი მარილთან და შაქართან ერთად.

ჩაასხით კეფირი ქვაბში, მიიყვანეთ ადუღებამდე, მაგრამ არ ადუღოთ, გააციეთ.

ადუღებული კეფირი ცოტ-ცოტა ჩაასხით კვერცხში, თან აქტიურად ურიეთ.

ახლა მოამზადეთ მკვრივი ცომი: დაამატეთ ფქვილი, ვანილის შაქარი და გამაფხვიერებელი.

გაახურეთ ტაფა ზეთთან ერთად, შეწვით ოლადები თან დააფარეთ ტაფას თავსახური. უნდა მიიღოს ოქროსფერ-ყავისფერი.

დაალაგეთ გემრიელი ოლადები ერთმანეთზე. მხოლოდ გაციების შემდეგ, თორემ მათი ცომი ჩავარდება და აღარ იქნება ფუმფულა. სურვილის მიხედვით დაამატეთ კენკრა, ხილი ან თხილეული.

გემრიელად მიირთვით!


Loading...

  კომენტარები