კარტოფილის ღვეზელს ამ რეცეპტით ბებო მიმზადებდა ხოლმე სოფელში. ასე მომზადებულს ისევ ის გემო აქვს, რაც ბავშვობაში.

by Keti Alaverdashvili

ყველაზე პოპულარული ცომი შემწვარი ღვეზელისთვის – ეს არის საფუარიანი ცომი. ასეთი ცომი შეწვისას ხდება ხრაშუნა და ჰაეროვანი. მაგრამ ის საკმაოდ რთული მოსამზადებელია.

მადისაღმძვრელი ღვეზელი ყავისფერი ქერქით შეიძლება სხვა ცომითაც მომზადდეს, რომელიც საფუარიან ცომზე არანაკლებია. გთავაზობთ, მოზილოთ ის მაწონზე ან კეფირზე. თქვენ მიიღებთ ასეთივე ტკბილ და ხრაშუნა ღვეზელს. ხოლო შიგთავსში იმალება ეშმაკობა – მცირე რაოდენობით მაგარი ყველი, რომელიც კარტოფილის პიურეს აძლევს წელვად კონსისტენციასა და პიკანტურ გემოს.

ინგრედიენტები:

მაგარი ყველი – ასი გრამი

კარტოფილი – ექვსი ცალი

კარაქი – ორმოცდაათი გრამი

ხახვი – ერთი ცალი

კამა – ნახევარი კონა

მაწონი – ორასი მილილიტრი

კვერცხი – ორი ცალი

ზეთი – ასი მილილიტრი

მომზადება:

  1. მოხარშული კარტოფილისგან დაამზადეთ პიურე. დაამატეთ გახეხილი ყველი და წვრილად დაჭრილი კამა. ხახვი დაჭერით წვრილად, მოშუშეთ კარაქში და დაამატეთ კარტოფილს.
  2. გაცრილ ფქვილს დაამატეთ მარილი, შემდეგ ათქვიფეთ კვერცხი, განაზავეთ ყველაფერი მაწვნით და ჩაასხით სამოცდაათი მილილიტრი ზეთი.
  3. მოზილეთ ცომი, გააბრტყელეთ ხუთი მილილიტრი სისქის ფენად. ცომის ფირფიტისგან ჭიქით ამოჭერით წრეები.
  4. თითოეულ წრეში ჩადეთ შიგთავსი, მოახვიეთ ნაპირები. შეწვით ღვეზლი დარჩენილ ზეთში ორივე მხრიდან გაყავისფრებამდე.

შემწვარი ღვეზელი კარტოფილითა და ყველით აუცილებლად მოეწონებათ თქვენს ახლობლებს: ვერც კი შეამჩნევთ როგორ დაცარიელდება ღვეზელიანი ჯამი, ამიტომ გირჩევთ მოამზადოთ დიდი რაოდენობით.

ურჩიეთ თქვენს მეგობრებს ეს შესანიშნვი რეცეპტი. გემრიელად მიირვით!

ასევე დაგაინტერესებთ