მთავარი კულინარია დამარილებულ ქამა სოკოს შესანიშნავი გემო აქვს. ოჯახში ყველას მოსწონს და მეც სიხარულით ვამზადებ ხოლმე. 20 წუთში მზად არის.

დამარილებულ ქამა სოკოს შესანიშნავი გემო აქვს. ოჯახში ყველას მოსწონს და მეც სიხარულით ვამზადებ ხოლმე. 20 წუთში მზად არის.

by Keti

ქამა სოკოს დამარინადების ჩვენი რეცეპტი სხვებისას მინიმუმ ორი მიზეზით სჯობს: პირველ რიგში, უსაშველოდ გემრიელია. მეორე კი ისაა, რომ თვალის დახამხამებაში მზადდება. თუ თვლით, რომ სოკოს დამარინადება შრომატევადი და რთული საქმეა, სინჯეთ შამპინიონების მომზადება ჩვენი მეთოდით.

სოკოს მარინადის სახლის პირობებში დამზადება მარტივი საქმეა და დიდ დროს არ ითხოვს. სოკო უნდა დამარილდეს დღესასწაულის წინ, ყოფნის ოცი წუთი და პროდუქტების მინიმალური ნაკრები.

როგორ დავამარინადოთ სოკო

ინგრედიენტები

ერთი კილო ქამა სოკო

ორი ხახვი

ექვსი-რვა კბილი ნიორი

75 მილილიტრი ზეთი

ერთი ჩაის კოვზი მარილი

ერთი სუფრის კოვზი შაქარი

75 მილილიტრი ძმარი

ათი ცალი მშრალი მიხაკი

ექვსი ცალი დაფნის ფოთოლი

ათი ცალი სურნელოვანი პილპილი

ათი ცალი შავი პილპილი

ერთი ჩაის კოვზი დაფქული კორიანდრი

მომზადება:

1. გარეცხეთ ქამა სოკო, გაასუფთავეთ, მსხვილები გაჭერით 2-4 ნაწილად.

2. დადეთ სოკო მშრალ ტაფაზე, დააფარეთ ხუფი და მოშუშეთ საშუალო ცეცხლზე ხუთი წუთის განმავლობაში. სოკო გაუშვებს წვენს და ცოტა ჩაორთქლდება.

3. ამავე დროს მოამზადეთ მარინადი: ნიორი თხლად დაჭერით, ხახვი დაჭერით ნახევარრგოლებად და ნიორს შეურიეთ ღრმა ჭურჭელში, დაამატეთ ზეთი, მარილი და შაქარი, პილპილის მარცვლები, კორიანდრი, მიხაკი და დაფნის ფოთოლი. ყველა ინგრედიენტს დაასხით ძმარი და კარგად აურიეთ.

4. სოკოს ტაფაში ჩაამატეთ მიღებული მარინადი და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე ხუთი ან შვიდი წუთის მანძილზე. გამორთეთ ცეცხლი და დატოვეთ სოკო სახურავის ქვეშ კვლავ სამი ან ოთხი წუთით.

5. მომზადებული სოკო მარინადთან ერთად ჩაყარეთ ლიტრანახევრიან ქილაში, დააფარეთ თავზე და ბოლომდე გააციეთ. გაციებული სოკო შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში, ცოტა ხნით.

6. გემრიელი სოკოს მარინადი მალე მიიტანეთ სუფრაზე დეგუსტაციისთვის. გემრიელად მიირთვით!

მზა სოკოს მარინადი მაცივარში შეიძლება ორ კვირამდეც ინახებოდეს, ოღონდ ჰერმეტულ ჭურჭელში. თუმცა, სმართლე თუ გინდათ, ასეთი სოკო დიდხანს არ გაჩერდება, ის მალევე იჭმევა, ერთ ჯერზეც კი. ხოლო ზოგი ხარბი დიასახლისი მომზადების დროსაც მიირთმევს.

თუ სტატიაში განხილული თემა შენთვის საინტერესოა, მაშინ შემოგვიერთდი FACEBOOK გვერდზე: