შვილის მეგობრები რომ მოდიან ამის მომზადებას მთხოვენ. თურმე ნივრითაც შეიძლება მოამზადოთ არაჩვეულებრივად გემრიელი ორცხობილები.

წინასწარ ბოდიშს გიხდით ასეთი მარტივი რეცეპტისთვის, მაგრამ არ შეგვეძლო არ გაგვეზიარებინა, იმდენად გემრიელია ეს ნივრიანი ორცხობილები. ის ყველაფერს უხდება, სალათებს, წვნიანებს, ლუდს.. ბავშვებიც სიამოვნებით მიირთმევენ. მოდით ახლავე შევუდგეთ კეთებას.

ორცხობილები გამოდის განსაკუთრებით ხრაშუნა თუ მისი მომზადებისთვის გამოიყენებთ ფრანგულ ბაგეტს ან ტოსტის პურს. თუ სამარცხვო ვარიანტების გაკეთება გინდათ, კარაქი შეცვალეთ ნებისმიერი მცენარეული ზეთით და არ გამოიყენოთ ყველი.

არ არის აუცილებელი ორცხობილები მთელი პარტია ნივრით დამზადდეს, შეგიძლიათ მისი სხვა სანელებლებით ჩანაცვლებაც. წიწაკა, ხმელი სუნელი, პროვანსული ბალახი. ისინი სამზარეულოს განუმეორებელი არომატით აავსებენ

ინგრედიენტები

ოთხი კბილი ნიორი

ასი გრამი კარაქი

რვაასი გრამი პური

ერთი ჩაის კოვზი მარილი

ოხრახუში – გემოვნებით

ოცდახუთი გრამი პარმეზანი

მომზადება

გაადნეთ კარაქი, აურიეთ მასში დაჭყლეტილი ნიორი, მარილი და წვრილად დაჭრილი ოხრახუში.

პური კუბიკებად დაჭერით, მოასხით მას არომატული კარაქი და აურიეთ ერთმანეთში.

დააწყვეთ ეს მასა პერგამენტიან საცხობზე, მოაყარეთ გახეხილი პარმეზანი, გაახმეთ ორცხობილები 220 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში ათი წუთის მანძილზე. შემდეგ გამოიღეთ ორცხობილები ღუმლიდან, გადააბრუნეთ და ჩადეთ ისევ ხუთი წუთით.

ნივრის ორცხობილები მორიგი უნივერსალური იდეაა თქვენი რეცეპტების ნაკრების შესავსებად. გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!


  მსგავსი სიახლეები

  კომენტარები