ჩვეულებრივი ჩებურეკი არ გეგონოთ. ეს ბულგარული რეცეპტი არასოდეს დაგავიწყდებათ.

ბულგარული ჩებურეკის მოსამზადებლად აკეთებელ რბილ და მორჩილ ცომს, რომელშიც ნებისმიერი შიგთავსის მოთავსება შეგიძლიათ: ყველი, ხაჭო, ბევრი მწვანილი…

ჩებურეკების მოსამზადებელი მოხარშული ცომი

ხაჭო, ხორცი, კარტოფილი, ისპანახი, კვერცხი, მწვანე ხახვი… ეს არასრული ჩამონათვალია გამომცხვარი ჩებურეკის დასამზადებლად. ის ყოველთვის შესანიშნავი გამოდის შემდეგი რეცეპტით:

ინგრედიენტები ცომისთვის

50 გრამი კარაქი

ერთი ჭიქა მდუღარე წყალი

400-650 გრამი ფქვილი

ზეთი შესაწვავად

მწიკვი მარილი

ჩვეულებრივი ჩებურეკი არ გეგონოთ. ეს ბულგარული რეცეპტი არასოდეს დაგავიწყდებათ.

ინგრედიენტები შიგთავსისთვის

600 გრამი ხაჭო ან ბრინზა ყველი

ერთი კონა მწვანე ხახვი

ერთი კონა ოხრახუში

ერთი კონა კამა

მარილი – გემოვნებით

ჩვეულებრივი ჩებურეკი არ გეგონოთ. ეს ბულგარული რეცეპტი არასოდეს დაგავიწყდებათ.

მომზადება

1. დაჭერით კარაქი და დაარგილეთ ოთახის ტემპერატურაზე. შემდეგ დაასხით მდუღარე და დაამატეთ მწიკვი მარილი.

2. თანდათან დაამატეთ ფქვილი და ურიეთ კოვზით. ხელით მოზილეთ ელასტიური ცომი. ის უნდა იყოს მოქნილი.

ჩვეულებრივი ჩებურეკი არ გეგონოთ. ეს ბულგარული რეცეპტი არასოდეს დაგავიწყდებათ.

3. გააკეთეთ ცომისგან 10-12 ბურთულა და დააწყეთ ფქვილმოყრილ ზედაპირზე. დააფარეთ ხელსახოცი და მოამზადეთ შიგთავსი.

ჩვეულებრივი ჩებურეკი არ გეგონოთ. ეს ბულგარული რეცეპტი არასოდეს დაგავიწყდებათ.

4. წვრილად დაჭერით მწვანილი და შეურიეთ ხაჭოს ან ყველს. მოაყარეთ მარილი გემოვნებით. ხაჭო შეარჩიეთ რბილი, სითხის გარეშე.

5. დაიწყეთ ჩებურეკების მომზადება. მსუბუქად გააბრტყელეთ ორი ბურთულა ხელით და მიეცით მათ მრგვალი ფორმა. კარგად მოაყარეთ ერთ ნაწილს ფქვილი და ზემოდან დაადეთ მეორე. კვლავ მოაყარეთ ფქვილი და ორივე ბურთულა ერთდროულად გააბრტყელეთ 3-4 მილიმეტრი სისქის ფირფიტებად.

ჩვეულებრივი ჩებურეკი არ გეგონოთ. ეს ბულგარული რეცეპტი არასოდეს დაგავიწყდებათ.

6. ფირფიტის ერთ მხარეს დადეთ შიგთავსი, დააფარეთ თავისუფალი მხარე და ნაპირები შეაერთეთ ჩანგლით. გააკეთეთ ერთბაშად ყველა ჩებურეკი. ისინი სწრაფად იწვება.

ჩვეულებრივი ჩებურეკი არ გეგონოთ. ეს ბულგარული რეცეპტი არასოდეს დაგავიწყდებათ.

7. ღრმა ტაფაში, საშუალო ტემპერატურაზე, გააცხელეთ ზეთი.

8. შეწვით ჩებურეკები ორივე მხრიდან, ოქროსფრამდე. გამზადებული ჩებურეკები ამოალაგეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა ზედმეტი ცხიმი მოშორდეს.

ჩვეულებრივი ჩებურეკი არ გეგონოთ. ეს ბულგარული რეცეპტი არასოდეს დაგავიწყდებათ.

გამომხვარი პროდუქტის ქუჩაში ყიდვა სარისკოა, რადგან რთულია მიხვდე, რისგანაა დამზადებული. ამიტომ მოამზადეთ არომატული და გემრიელი ჩებურეკები საკუთარი ხელით. ამ რეცეპტით ყველაფერი გამოგივათ.

მოგეწონათ სტატია? მაშინ შეინახეთ ეს გემრიელი რეცეპტი და გაუზიარეთ მეგობრებსაც!

  კომენტარები