1.2K
მზიურმა ადიღემ გვაჩუქა შესანიშნავი ყველის რეცეპტი. ყოველწლიურად ადიღეს რესპუბლიკის დედაქალაქ – მაიკოპში – ტარდება ადიღეური ყველის ფესტივალ-კონკურსი, სადაც შეგიძლიათ გასინჯოთ ეს შესანიშნავი ნაწარმი.
ჩვენ მოგიყვებით, როგორ მოამზადოთ ადიღეური ყველი თქვენს სამზარეულოში. ბევრი არაფერი დაგჭირდებათ – სამზარეულოს თერმომეტრი და სამი ინგრედიენტი. შინაური ადიღეური ყველი გაცილებით გემრიელი და ეკონომიურია ნაყიდთან შედარებით.
ინგრედიენტები
ოთხი ლიტრი რძე
1,2 ლიტრი რძის შრატი
ერთი ჩაის კოვზი მარილი
მომზადება
- შრატი უნდა იყოს საკმარისად მჟავე, 2-3 დღით დამდგარი, ხოლო რძე შინაური, ცხიმიანი, ახალი. მარილი შეარჩიეთ არაიოდიზირებული.
- ჩაასხით რძე და შრატი სხვადასხვა ქვაბში. რძე გააცხელეთ 85 გრადუსამდე, შრატი კი 72 გრადუსამდე.
- ერთი ლიტრი შრატი ჩაასხით რძეში და ფრთხილად ურიეთ, როცა მასა ხაჭოს კონსისტენციის გახდება, ჩაასხით დარჩენილი შრატი. გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და დატოვეთ 20-25 წუთი.
- საწურში ჩააფინეთ რამდენიმე ფენად დაკეცილი მარლა და მასში ჩაასხით ხაჭოსებრი მასა, მოაყარეთ ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი, დატოვეთ 20 წუთი.
- გადააბრუნეთ ყველი და მოაყარეთ დარჩენილი მარილი. დატოვეთ სრულ გაციებამდე.
- შედგით ყველი მაცივარში 6-8 საათით. მზად არის!
გემრიელი და რბილი ყველი რომ მიიღოთ, მისი მაღაზიაში კითხვა აუცილებელი არ არის, შეგიძლიათ ის თავად მოამზადოთ.
მოუყევით მეგობრებს ამ რეცეპტის შესახებ!