მთავარი კულინარია ამ ადიღიურ ყველს სახლში ვამზადებ: საღამოს ვადედებ და დილით საუზმისთვის მზად არის.

ამ ადიღიურ ყველს სახლში ვამზადებ: საღამოს ვადედებ და დილით საუზმისთვის მზად არის.

by Keti

მზიურმა ადიღემ გვაჩუქა შესანიშნავი ყველის რეცეპტი. ყოველწლიურად ადიღეს რესპუბლიკის დედაქალაქ – მაიკოპში – ტარდება ადიღეური ყველის ფესტივალ-კონკურსი, სადაც შეგიძლიათ გასინჯოთ ეს შესანიშნავი ნაწარმი.

ჩვენ მოგიყვებით, როგორ მოამზადოთ ადიღეური ყველი თქვენს სამზარეულოში. ბევრი არაფერი დაგჭირდებათ – სამზარეულოს თერმომეტრი და სამი ინგრედიენტი. შინაური ადიღეური ყველი გაცილებით გემრიელი და ეკონომიურია ნაყიდთან შედარებით.

ინგრედიენტები

ოთხი ლიტრი რძე

1,2 ლიტრი რძის შრატი

ერთი ჩაის კოვზი მარილი

მომზადება

  1. შრატი უნდა იყოს საკმარისად მჟავე, 2-3 დღით დამდგარი, ხოლო რძე შინაური, ცხიმიანი, ახალი. მარილი შეარჩიეთ არაიოდიზირებული.
  2. ჩაასხით რძე და შრატი სხვადასხვა ქვაბში. რძე გააცხელეთ 85 გრადუსამდე, შრატი კი 72 გრადუსამდე.
  3. ერთი ლიტრი შრატი ჩაასხით რძეში და ფრთხილად ურიეთ, როცა მასა ხაჭოს კონსისტენციის გახდება, ჩაასხით დარჩენილი შრატი. გადმოდგით ქვაბი ცეცხლიდან და დატოვეთ 20-25 წუთი.
  4. საწურში ჩააფინეთ რამდენიმე ფენად დაკეცილი მარლა და მასში ჩაასხით ხაჭოსებრი მასა, მოაყარეთ ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი, დატოვეთ 20 წუთი.
  5. გადააბრუნეთ ყველი და მოაყარეთ დარჩენილი მარილი. დატოვეთ სრულ გაციებამდე.
  6. შედგით ყველი მაცივარში 6-8 საათით. მზად არის!

გემრიელი და რბილი ყველი რომ მიიღოთ, მისი მაღაზიაში კითხვა აუცილებელი არ არის, შეგიძლიათ ის თავად მოამზადოთ.

მოუყევით მეგობრებს ამ რეცეპტის შესახებ!