როგორ მოვამზადოთ რაჰათ-ლუჰუმი მანდარინით?

ვის არ უყვარს რაჰათ-ლუხუმი. როცა სინჯავ ამ აღმოსავლურ ნუგბარს, ის გეჩვენებათ ,,ათას ერთი ღამის” მსგავსი: ტკბილი, მწარე, მრავალგვარი დანამატით. ხოლო როცა ახლოდან გაეცნობით, იგებთ, რომ უკვე შეყვარებული ხართ. მისი მომზადება სახლის პირობებშიც მარტივად შეიძლება. გთავაზობთ ლუხუმის სახლში მომზადების რეცეპტს. დაგჭირდებათ მხოლოდ 4 ინგრედიენტი, ჟელატინის, აგარის, კონსერვანტების და საღებავების გარეშე. ის ნაყიდზე ასჯერ გემრიელი გამოვა.

სახლის რაჰათ-ლუხუმი

ინგრედიენტები

400 მილილიტრი ახალგამოწურული მანდარინის წვენი

3 სუფრის კოვზი შაქარი

3 სუფრის კოვზი სახამებელი

ერთი სუფრის კოვზი კარაქი

ქოქოსის ფანტელები

მომზადება

1. გამოწურეთ მანდარინისგან წვენი, მოაცილეთ რბილობი.

როგორ მოვამზადოთ რაჰათ-ლუჰუმი მანდარინით?

2. ჩაასხით წვენი ქვაბში, დაამატეთ სახამებელი, ჩაყარეთ შაქარი და კარგად გახსენით ინგრედიენტები სათქვეფით.

როგორ მოვამზადოთ რაჰათ-ლუჰუმი მანდარინით?

3. დადგით ქვაბი ცეცხლზე და მიიყვანეთ ნარევი ადუღებამდე, თან განუწყვეტლივ ურიეთ. ცეცხლს ჩაუწიეთ და ნარევი ხარშეთ, სანამ საშუალო სისქის ჯემის კონსისტენციად იქცევა.

როგორ მოვამზადოთ რაჰათ-ლუჰუმი მანდარინით?

4. გადმოდგით ცეცხლიდან, დაამატეთ კარაქი და ათქვიფეთ.

როგორ მოვამზადოთ რაჰათ-ლუჰუმი მანდარინით?

5. ლუხუმის ფორმებს წაუსვით კარაქი და მასში ჩაასხით ცხელი მანდარინის მასა. შედგით ნარევი მაცივარში საბოლოო გაციებამდე. სჯობს მთელი ღამით.

როგორ მოვამზადოთ რაჰათ-ლუჰუმი მანდარინით?

6. ფრთხილად გადმოაბრუნეთ რაჰათ-ლუხუმი ფორმებიდან, დაჭერით პატარა ნაჭრებად და ამოავლეთ ქოქოსის ფანტელში.

როგორ მოვამზადოთ რაჰათ-ლუჰუმი მანდარინით?

7. სახლის რაჰათ-ლუხუმი კონსერვანტების გარეშე მზად არის!

როგორ მოვამზადოთ რაჰათ-ლუჰუმი მანდარინით?

საუცხოო თურქული რეცეპტი არავის დატოვებს გულგრილს. ყველაზე მეტად კი ბავშვებს გაახარებს. მისი დამზადება ნებისმიერი წვენისგან შეგიძლიათ. ასევე მასში კაკლის დამატება ან სეზამის მარცვლებში ამოვლებაც შეიძლება. მთავარია, რაჰათ-ლუხუმი არ ვნებს ჯანმრთელობას და არ აისახება ფიგურაზე.

გაუზიარეთ სტატია მეგობრებს!


Loading...

  კომენტარები