ფენოვანი ცომის რეცეპტი

ბევრი დიასახლისი თავს იკავებს ფენოვანი ცომის მომზადებისგან, რადგან თვლის, რომ ეს ხანგრძლივი და დამღლელი საქმეა. თუმცა ყველაფერი გაცილებით მარტივადაა. საჭიროა, მხოლოდ 10 წუთი. არ გჯერათ? ნახეთ ეს რეცეპტი.

გთავაზობთ ფენოვანი ცომის მომზადებას სახლის პირობებში

ფენოვანი ცომის მომზადება

ინგრედიენტები

  • 200 გ მარგარინი
  • ერთი კვერცხი
  • 100 მლ არაჟანი
  • 350 გ ფქვილი
  • მწიკვი მარილი

მომზადება

1. ფქვილი დასრისეთ მარგარინთან ერთად.

ფენოვანი ცომის რეცეპტი

2. გაყავით კვერცხის გული ცილისგან და დაამატეთ გული მარგარინიან ცომში.

ფენოვანი ცომის რეცეპტი

3. ბოლოს ვამატებთ არაჟანს. გამოდგება კეფირიც.

ფენოვანი ცომის რეცეპტი

4. ახლა მოზილეთ ცომი. ის გამოვა რბილი და ელასტიური. თუ ცომი მკვრივია, დაამატეთ არაჟანი. ხოლო თუ ხელებს ეწებება, ჩააყარეთ ცოტა ფქვილი. შედგით ცომი მაცივარში.

ფენოვანი ცომის რეცეპტი

5. ცომი მზადაა. ახლა დადგა დრო მისგან კულინარული შედევრი მოვამზადოთ. მე, მაგალითად, ვამზადებ ფენოვანი ცომისგან ენას. ამისთვის საკმარისია, მზა ცომი გააბრტყელოთ და დაჭრათ სამკუთხედებად.

ცალკე თასში ათქვიფეთ კვერცხის ცილა, სხვა ჭურჭელში კი – შაქარი. ამოავლეთ სამკუთხედები ცილაში, შემდეგ შაქარში. დაალაგეთ სამკუთხედები საცხობზე და გამოაცხვეთ ოქროსფერის მიღებამდე.

ფენოვანი ცომის რეცეპტი

ეს ხრაშუნები სწრაფად იხარჯება და იჭმევა. ისინი ძალიან გემრიელებია. ამ ცომისგან შეგიძლიათ ყველაფრის მომზადება: ღვეზელის, ნამცხვარის, ხორციანი ცომის. ყველაფერი თქვენს ფანტაზიაზეა დამოკიდებული.

მოგეწონათ რეცეპტი? გაუზიარეთ ის მეგობრებს!

Loading...

  კომენტარები