5.2K
ლავაში საკმაოდ აქტუალური პროდუქტია. მისი გამოყენება ნებისმიერი სახით შეიძლება – მაგალითად, სამსახურში ან პიკნიკზე წასაღებად. მას ყველაფერი უხდება.
ჩვენ შიგთავსების განსხვავებული და მრავალფეროვანი ნაკრები მოვამზადეთ:
ჩვენ შიგთავსების განსხვავებული და მრავალფეროვანი ნაკრები მოვამზადეთ:
კერძები ლავაშში
რულეტები წითელი თევზით
ინგრედიენტები
- 1 ლავაში
- 200 გ წითელი თევზი
- 1 კიტრი
- 120 გ ყველი
- 1 კონა სალათა
მომზადება
- კიტრი გაფცქვენით, დაჭერით გრძელ ნაჭრებად, გარეცხეთ და გააშრეთ სალათის ფურცლები. თევზიც დაჭერით.
- ლავაშს რბილი ყველი წაუსვით, ზემოდან სალათა მოათავსეთ, ასევე თევზი და კიტრი. გადაახვიეთ და დაჭერით.
ლავაში ქათმითა და რანჩის სოუსით
ინგრედიენტები
- 200 გ შემწვარი ფილე
- 1 ლავაში
- 0,25 ჭიქა არაჟანი
- 0,25 ჭიქა მაიონეზი
- 1 ხახვი
- 2 კბილი ნიორი
- 120 გ მაგარი ყველი
- 1 კონა ოხრახუში
- 1 ჩ.კ. ბაზილიკი
- 0,25 ლიმონი
- მარილი, პილპილი
მომზადება
- დაჭერით ქათამი, მწვანილი. გახეხეთ ყველი.
- შეურიეთ არაჟანი და მაიონეზი, დაჭრილი ხახვი, ნიორი, ბაზილიკი. ჩაასხით ლიმონის წვენი. აურიეთ. დაამატეთ მარილი და პილპილი.
- ლავაშზე გაანაწილეთ სოუსი და შიგთავსი. გადაახვიეთ და დაჭერით.
შიგთავსი კრაბის ჩხირებითა და ყველით
ინგრედიენტები
- 1 ლავაში
- 200 გ კრაბის ჩხირები
- 150 გ ყველი
- 1 კონა ოხრახუში
მომზადება
- დაჭერით ჩხირები, ოხრახუში.
- ლავაშს წაუსვით ყველი. დაალაგეთ კრაბის ჩხირები და ოხრახუში. გადაახვიეთ და დაჭერით.
ჩიმიჩანგა
ინგრედიენტები
- 3 ლავაში
- ტომატის სალსა
- 1 ჭიქა არაჟანი
- 200 გ ჩედერი
- 1 დაჭრილი ხახვი
- 1 კბილი ნიორი
- 250 გ ქათმის ხორცი
- 1 მწვანე წიწაკა ჩილი
- 1 ბულგარული წიწაკა
- 2 კარტოფილი
მომზადება
- მოშუშეთ ხახვი, ნიორი, ხორცი, წიწაკები. ჩაყარეთ კარტოფილი.
- ლავაშის ცენტრში დადეთ 1/3 შიგთავსი, 3 ს.კ. არაჟანი, სალსა, მოაყარეთ გახეხილი ყველი.
- გადაკეცეთ კონვერტისებურად, დაჭერრით და ხის ჩხირით დაამაგრეთ. დანარჩენი ლავაშებიც შესაბამისად მოამზადეთ და შედგით მაცივარში 30 წუთით.
- შეწვით ტაფაზე ორივე მხრიდან.
შიგთავსი სულგუნითა და მწვანილით
ინგრედიენტები
- 1 ლავაში
- 1 კონა კამა
- 200 გ სულგუნი
- 50 გ კარაქი
მომზადება
- შეურიეთ მწვანილი და გახეხილი ყველი.
- გაანაწილეთ ლავაშზე და გადაახვიეთ რულეტისებურად. დაჭერით და შეწვით მშრალ ტაფაზე, ყველის გადნობამდე.
სოკოს რულეტები
ინგრედიენტები
- 200 გ შამპინიონი
- 3 კიტრის მწნილი
- 3 ს.კ. არაჟანი
- 1 კონა კამა
- 1 კბილი ნიორი
- 1 ხახვი
- მარილი, პილპილი
მომზადება
- სოკო გარეცხეთ, გააშრეთ, დაჭერით. დაჭერით ხახვი, კამა, კიტრი.
- მოშუშეთ სოკო, ხახვი. დაამატეთ მარილი და პილპილი.
- შეურიეთ არაჟანი, ნიორი, წაუსვით სოუსი ლავაშს, დაადეთ სოკო, მოაყარეთ მწვანილი და გადაახვიეთ. დაჭერით.
ლავაში ლორით
ინგრედიენტები
- 1 ლავაში
- 200 გ ლორი
- 140 გ მაგარი ყველი
- 2 პომიდორი
- 1 კონა სალათა
მომზადება
- გარეცხეთ და გააშრეთ სალათის ფურცლები, დაჭერით პომიდორი. დაჭერით ლორი თხლად. ყველი გახეხეთ.
- ლავაშზე სალათის ფურცლები, ლორი და პომიდორი გაანაწილეთ. მოაყარეთ ყველი. გადაახვიეთ და დაჭერით.
ასე მარტივად შეიძლება საკუთარი თავისა და სხვების გახარება. გაუზიარეთ ეს გემრიელი ნაკრები მეგობრებს!