მთავარი კულინარია ქათმის რულეტი ბოთლში

ქათმის რულეტი ბოთლში

by Keti

სადღესასწაულო სუფრაზე დაჭრილი ხორცი სულ გვხვდება: ლორი, ძეხვი და ა.შ. გთავაზობთ ხორცის კიდევ ერთს სახეს: ქათმის რულეტს ბოთლში. ის ცივი კერძების მოყვარულებს გემოთი და შესახედაობით მოეწონებათ.

შეგიძლიათ მას ყველაფერი დაუმატოთ, მაგალითად, ბარდა, სიმინდი…

ინფრედიენტები

  • 1 ქათამი
  • 100 გ ნიგოზი
  • 30 გ ჟელატინი
  • 250 მლ წყალი
  • 2 კბილი ნიორი
  • მარილი, შავი პილპილი და თავშავა გემოვნებით

მომზადება

  1. დაჭერით ქათამი და ჩააწყეთ ტაფაში უცხიმოდ. ჩაასხით 250 მლ წყალი და თუშეთ ხორცი დაბალ ცეცხლზე 10 წუთი. დაამატეთ თავშავა, მარილი და პილპილი. განაგრძეთ თუშვა თავდახურულში 25 წუთი.
  2. ჟელატინს დაასხით დარჩენილი ცხელი წყალი (არამდუღარე) და გახსენით ბოლომდე.
  3. ამოიღეთ ქათამი და ხორცი ძვლებისგან გაარჩიეთ. შეურიეთ ბულიონს, რომელშიც ის ითუშებოდა. დაამატეთ ჟელატინი. აურიეთ მასში წვრილად დაჭრილი და ნიორი. გააციეთ.
  4. პლასტმასის ბოთლს წააჭერით ზედა ნაწილი. ჩაასხით ნარევი და შედგით მაცივარში გასაციებლად.
  5. ფრთხილად გაჭერით ბოთლი გვერდიდან, მჭრელი საკანცელარიო დანით, და მზა რულეტი გამოიღეთ.

ნარევი ბოთლში უნდა ჩაასხათ თბილი და არა ცხელი. საინტერესო მეთოდია ხომ? აუცილებლად მოუყევით მეგობრებს მის შესახებ!

თუ სტატიაში განხილული თემა შენთვის საინტერესოა, მაშინ შემოგვიერთდი FACEBOOK გვერდზე: