როგორ მოვამზადოთ უზბეკური კურნიკი?

კურნიკი დიდი ღვეზელია, რომელსაც სხვადასხვა შიგთავსით ამზადებენ. სახელწოდება უკავშირდება ქათმის ხორცს – ადრე მხოლოდ მას დებდნენ ღვეზელში.

მას ამზადებდნენ დიდ დღესასწაულებზე, სააღდგომოდ და ა.შ. გთავაზობთ რეცეპტს და გირჩევთ, მოამზადოთ დღესვე.

როგორ მოვამზადოთ უზბეკური კურნიკი?

როგორ მოვამზადოთ კურნიკი

ინგრედიენტები ცომისთვის

  • 0,5 კგ ფქვილი
  • 100 გ მარგარინი
  • 100 გ არაჟანი
  • 1 კვერცხი
  • 0,5 ჩ.კ. სოდა
  • 0,5 ჩ.კ. მარილი

ინგრედიენტები შიგთავსისთვის

  • 300 გ კარტოფილი
  • 100 გ ხახვი
  • 250 გ ქათმის ფილე
  • 0,5 ჩ.კ. მარილი
  • 1/4 ჩ.კ. წიწაკა
  • 50 გ მწვანილი
  • 1 ს.კ. წყალი

მომზადება

1. ღრმა ჯამში დაარბილეთ მარგარინი, შემდეგ დაამატეთ არაჟანი და აურიეთ.

როგორ მოვამზადოთ უზბეკური კურნიკი?

2. ათქვიფეთ კვერცხი და დაამატეთ არაჟნიან მასაში.

როგორ მოვამზადოთ უზბეკური კურნიკი?

3. სოდას დაასხით 3-4 წვეთი სუფრის ძმარი, შემდეგ დაამატეთ მარილი და წყალი.

როგორ მოვამზადოთ უზბეკური კურნიკი?

4. გაცერით ფქვილი და ნელ-ნელა დაამატეთ ცომში, თან ურიეთ.

როგორ მოვამზადოთ უზბეკური კურნიკი?

5. მოზილეთ ცომი, დააფარეთ ხელსახოცი და დადგით 30 წუთით.

როგორ მოვამზადოთ უზბეკური კურნიკი?

6. შიგთავსისთვის ქათმის ფილე დაჭერით.

როგორ მოვამზადოთ უზბეკური კურნიკი?

7. გაფცქვენით ხახვი და კარტოფილი. ხახვი რგონებად დაჭერით, კარტოფილი – კუბებად. დაჭერით მწვანილიც.

როგორ მოვამზადოთ უზბეკური კურნიკი?

8. შეურიეთ ხახვი, კარტოფილი, ქათამი და მწვანილი. მოაყარეთ მარილი და პილპილი.

როგორ მოვამზადოთ უზბეკური კურნიკი?

9. ცომი ორ ნაწილად გაყავით. ერთი უფრო დიდი უნდა იყოს. დიდი ნაწილი გააბრტყელეთ და საცხობ ფორმაზე დადეთ. ცომის ნაპირები ამოწეული უნდა იყოს.

როგორ მოვამზადოთ უზბეკური კურნიკი?

10. დაალაგეთ შიგთავსი ცომის ფირფიტაზე, დაასხით 1 ს.კ. წყალი. დაადეთ ცომის მეორე ფირფიტა და დაამაგრეთ ნაპირები. დაუტოვეთ ნაპრალი ორთქლის გამოსასვლელად. ღვეზელს კვერცხის გული წაუსვით და შედგით 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 1,5 საათით.

როგორ მოვამზადოთ უზბეკური კურნიკი?

როგორ მოვამზადოთ უზბეკური კურნიკი?

გაუზიარეთ ამ გემრიელი კერძის რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!

  კომენტარები