კეფირზე მომზადებული ღვეზელი

კეფირი ყველაფერს უხდება: გამომცხვარი ცომი ფუმფულა გამოდის, იზილება სწრაფად. ამიტომ ბევრი ხშირად პურს ანაცვლებს კეფირზე დამზადებული ღვეზელით.

დღეს მოგიყვებით, როგორ მოამზადოთ გემრიელი ღვეზელი. ის ცხელით კარგად იჭმევა.

ინგრედიენტები

  • 500 მლ კეფირი
  • 1 ჩ.კ. სოდა
  • 1 კვერცხი
  • 5 ს.კ. ზეთი
  • 500-600 გ ფქვილი
  • 50 გ კარაქი
  • მარილი, კამა
  • 0,5 კგ კარტოფილი

მომზადება

1. მოხარშეთ კარტოფილი, ჩაჭყლიტეთ და აურიეთ კამა. დაამატეთ ზეთში მოშუშული ხახვი.

2. კეფირი შეურიეთ წყალს, კვერცხს და 2 ს.კ. ზეთს. ჩაყარეთ გაცრილი ფქვილი და რბილი ცომი მოზილეთ. მოაყარეთ ფქვილი ცომს და დააფარეთ ტილო. დატოვეთ 10 წუთი.

კეფირზე მომზადებული ღვეზელი

3. ცომი 8-9 ნაწილად გაყავით. თითოეული 1 სმ სისქის ფირფიტად გააბრტყელეთ, დაადეთ კარტოფილი, დაამაგრეთ ნაპირები, დაყოვეთ 2-3 წუთი დასასვენებლად.

კეფირზე მომზადებული ღვეზელი

4. გააცხელეთ დარჩენილი ზეთი ტაფაში, ღვეზელი შეწვით ორივე მხრიდან, თითო 5 წუთით.

კეფირზე მომზადებული ღვეზელი

5. ცხელ ღვეზელს წაუსვით დამდნარი კარაქი, დააფარეთ ტილო, დატოვეთ 10-15 წუთი. მზადაა.

გემრიელია კეფირის ღვეზელი არაჟანთან და მწვანილთან ერთად, მისი მირთმევა ბორშჩთანაც შეიძლება. შიგთავსის შეცვლა ნებისმიერით რამით შეიძლება: სოკო, ლორი, კვერცხი, ბრინჯი, ისპანახი.


Loading...

  კომენტარები