კეფირზე მომზადებული ოლადები

ყველა ბავშვს უყვარს მურაბიანი ოლადები, მას არც უფროსები იწუნებენ. ოლადები ფუმფულა და რბილი რომ გამოვიდეს, საჭიროა კეფირი თბილი იყოს. დაამატეთ ძმარში გახსნილი სოდაც.

გთავაზობთ ფუმფულა ოლადების სწრაფ რეცეპტს.

ინგრედიენტები
  • 300 მლ კეფირი
  • 270 გ ფქვილი
  • 1 კვერცხი
  • 1 ჩ.კ. სოდა
  • 0,5 ჩ.კ. მარილი
  • 3 ს.კ. შაქარი
  • 1,5 ს.კ. ძმარი
  • ზეთი
მომზადება

1. აურიეთ კვერცხი, შაქარი და მარილი.

კეფირზე მომზადებული ოლადები

2. კვერცხი ქაფის გაჩენამდე ათქვიფეთ.

3. გაათბეთ კეფირი დაბალ ცეცხლზე. ჩაასხით კვერცხთან. აურიეთ.

4. ჩაამატეთ ფქვილი და ათქვიფეთ სათქვეფით. თუ ცომი ნაკლებად მკვრივია, დაამატეთ ფქვილი (ცომი სქელი არაჟნის მსგავსი უნდა იყოს).

კეფირზე მომზადებული ოლადები

5. დაამატეთ ცომში სოდა ძმრით. აურიეთ. 2 წუთის შემდეგ გაფუვდება. დააყოვნეთ 10 წუთი, ეს მნიშვნელოვანია.

6. შემდეგ ცხელ ტაფაში ჩაასხით (1 სმ-ზე) ზეთი.

კეფირზე მომზადებული ოლადები

7. დადეთ ცომი არასავსე კოვზით. ზედაპირი რომ დაიხვრიტება, გადააბრუნეთ.

კეფირზე მომზადებული ოლადები

8. კვლავ 1-2 წუთი და მეორე ნაწილიც მზადაა.

კეფირზე მომზადებული ოლადები

9. მიიტანეთ სუფრასთან!

კეფირზე მომზადებული ოლადები

გამოვიდე დაბრაწული და ძალიან გემრიელი ოლადები. მიირთვით სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!

Loading...

  კომენტარები