როგორ მოვამზადოთ პომიდვრის მარინადი ყურძნით?

პომიდვრის მარინადის ბევრი რეცეპტი არსებობს. ჩვენ განსხვავებულს გთავაზობთ. ერთი საკვირველი ინგრედიენტის წყალობით, პომიდორი უჩვეულო გემოს იღებს. ეს არის ყურძენი. ამ სახით დამწნილებული პომიდორი უხდება ხორცსა და ცივ კერძებს. ყურძნით კი შეგიძლიათ მორთოთ კერძები, მისი გემოც ძალიან სასიამოვნოა!

დამარინადებული პომიდორი ზათრისთვის

ინგრედიენტები

  • 1 კგ პომიდორი
  • 300 გ ყურძენი
  • 4 კბილი ნიორი
  • 1-2 მოცხარის ფოთოლი
  • 2 ძირი კამა (აყვავებული)
  • 2 ტოტი ოხრახუში
  • 6 ს.კ. შაქარი
  • 1,5 ს.კ. მარილი
  • 3 ს.კ. ძმარი
  • წყალი
  • მწარე წიწაკა
  • 5 მარცვალი შავი პილპილი

მომზადება

1. შეარჩიეთ მაგარი პომიდორი, გარეცხეთ. გარეცხეთ ყურძენიც, გააშრეთ.

როგორ მოვამზადოთ პომიდვრის მარინადი ყურძნით?

2. მოამზადეთ ქილები. ეს რეცეპტი გათვლილია 2 ცალ 2 ლიტრიან ქილაზე. გარეცხეთ ქილები, გაამშრალეთ და გაასტერილეთ. ხუფები დამდუღრეთ. ქილის ძირში 2 კბილი ნიორი ჩააწყეთ, მოცხარის ფოთოლი, ოხრახუში, კამა, რამდენიმე რგოლი წიწაკა.

როგორ მოვამზადოთ პომიდვრის მარინადი ყურძნით?

3. ქილაში პომიდორი და ყურძენი ჩააწყეთ. ეცადეთ ქილა გაავსოთ.

როგორ მოვამზადოთ პომიდვრის მარინადი ყურძნით?

4. მარილი და შაქარი გაყავით შუაზე და ქილებში ჩაყარეთ, დაამატეთ პილპილის მარცვლები. აადუღეთ წყალი და დაასხით პომიდორს. დააფარეთ ხუფები. 15 წუთის შემდეგ გაციებული წყალი გადაღვარეთ ქვაბში და აადუღეთ. შემდეგ გამორთეთ ცეცხლი და ძმარი დაამატეთ.

როგორ მოვამზადოთ პომიდვრის მარინადი ყურძნით?

5. გადაანაწილეთ მარინადი ქილებში. მოხუფეთ. გადააბრუნეთ ქილები და შეფუთეთ. დატოვეთ გაციებამდე. მზა პომიდორი შეინახეთ გრილ სათავსოში.

როგორ მოვამზადოთ პომიდვრის მარინადი ყურძნით?

ასეთია შესანიშნავი პომიდვრის მარინადის რეცეპტი, ის ყველას მოეწონება და თქვენს საყვარელ კერძად იქცევა.

და როგორ ამარინადებთ პომიდორს თქვენ? გაგვიზიარეთ თქვენი რეცეპტები კომენტარებში!

  კომენტარები