1.2K
გაზაფხულზე ვიტამინები ნაკლებადაა, მათ შესავსებად საჭიროა რაციონი ახალი ბოსტნეულითა და მწვანილით გავამდიდროთ. ჩვენ მოვამზადეთ საგაზაფხულო კერძების 7 რეცეპტი, ყოველი დღისთვის.
საგაზაფხულო საჭმელები
ახალი პრასისა და ისპანახის სალათა
ინგრედიენტები
- 4 პომიდორი ჩერი
- 200 გ ისპანახი
- 100 გ ქამა
- 60 გ პრასი
- 4 კვერცხი
- 1 კონა ბოლოკი
- 1 კონა მწვანე ხახვი
- 6 ს.კ. ზეთი
- 3 ს.კ. ძმარი
- მარილი, პილპილი
- დაჭერით მოხარშული კვერცხი, გარეცხეთ პრასი და ისპანახი, გააშრეთ.
- გაასუფთავეთ სოკო, გარეცხეთ, გააშრეთ, დაჭერით. ბოლოკი დაერით რგოლებად, დაჭერით ჩერი, ხახვი. აურიეთ.
- აურიეთ ძმარი, ზეთი, მარილი, პილპილი. აურიეთ ბოსტნეულს.
გამომცხვარი კომბოსტო
- 2-3 კარტოფილი
- 100 გ ბროკოლი
- 100 გ ყვავილოვანი
- 250 გ საქონლის ხორცი
- 1 ხახვი
- 1 ს.კ. გახეხილი ყველი
- 1 ჩ.კ. ზეთი
- 2 ს.კ. უცხიმო არაჟანი
- 1 ს.კ. დაჭრილი მწვანილი
- მარილი
- მოხარშეთ კარტოფილი, გახეხეთ. მოხარშეთ ხორცი.
- გაატარეთ ხორცსაკეპში 2ჯერ, შეურიეთ არაჟანი.
- მოხარშეთ ბროკოლი და ყვავილოვანი.
- საცხობ ფორმას ზეთი წაუსვით, დაალაგეთ 2/3 პიურე, შემდეგ ფარში, მოაყარეთ მწვანილი. დაალაგეთ ბროკოლი და ყვავილოვანი.
- პიურეს დარჩენი საკონდიტრო ტომრით მოასხით სალათას.
- გამოაცხეთ 180 გრადუსზე, 15 წუთით.
გამომცხვარი ქათმის მკერდი
- 100 მლ არატკბიილი იოგურტი
- 300 გ ბროკოლი
- 4 ტოტი ბაზილიკი
- 200 გ მოცარელა
- 2 კბილი ნიორი
- 2 ქათმის მკერდი
- მარილი, პილპილი
- ბლენდერში ათქვიფეთ ბროკოლი, დაჭერით ბაზილიკი, დაჭყლიტეთ ნიორი. მოცარელა ჩაჭყლიტეთ ჩანგლით.
- ნიორი, ყველი და ბაზილიკი იოგურტს შეურიეთ. ნახევარი სოუსი სხვაგან გადაასხით, შეურიეთ ბროკოლს.
- თითო მკერდის ნაჭერი ორად გაყავით, დაბეგვეთ. ჩაალაგეთ ფორმაში ნახევარი ხორცი და უხვად წაუსვით სოუსი. დაალაგეთ დარჩენილი ხორცი, მოასხით სოუსი, უკომბოსტოდ.
- გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 30 წუთით.
რულეტი ორაგულითა და ისპანახით
- 100 გ ისპანახი
- 2 კვერცხი
- 2 ს.კ. ფქვილი
- 3 ს.კ. არაჟანი
- 1 ჩ.კ. ჟელატინი
- 2 ს.კ. ლიმონის წვენი
- 100 გ ყველი
- 130 გ ორაგულის ფილე
- 1 ჩ.კ. ზეითუნის ზეთი
- ოხრახუში, მარილი, პილპილი
- გაყავით კვერცხის გული ცილისგან, ათქვიფეთ ცილა. გარეცხილი ოხრახუში და ისპანახი დაჭერით.
- ფქვილი, კვერცხის გული, მწვანილი და მარილი აურიეთ ერთმანეთს. მასა შეურიეთ ცილას.
- საცხობ ფორმას პერგამენტი დააფინეთ, წაუსვით ზეთი. ჩაასხით მასა თხელ ფენად. გამოაცხეთ 160 გრადუსზე 5 წუთით.
- გადააბრუნეთ ფოლგის ქაღალდზე, მოაცილეთ პერგამენტი, გააციეთ.
- ჩაალბეთ ჟელატინი 2 ს.კ. წყალში, 10 წუთით. გააცხელეთ სრულ გახსნამდე, ურიეთ.
- ათქვიფეთ არაჟანი ყველთან და ლიმონის წვენთან. ჩაასხით ჟელატინი. აურიეთ.
- გამომცხვარს წაუსვით ნაღების კრემი, თანაბრად გაანაწილეთ ორაგული, ფრთხილად გადაახვიეთ. შეახვიეთ ფოლგაში, შედგით მაცივარში 3 სთ.
- დაჭერით პორციებად.
პიცა ისპანახით და სოკოთი
- 220 გ ფქვილი
- 6 მსხვილი ქამა
- 200 გ ისპანახი
- 6 პომიდორი
- 150 გ ყველი
- 1 ჩ.კ. მშრალი საფუარი
- 1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
- 3 ს.კ. ტომატ-პასტა
- 50 მლ წყალი
- მარილი, პილპილი
- ფქვილი და საფუარი აურიეთ. შეურიეთ ზეთს, წყალს, კარგად მოზილეთ ცომი. დატოვეთ 40 წუთით.
- ისპანახი მოხარშეთ 2 წუთი, გადაწურეთ, დაჭერით. პომიდორი შუაზე გადაჭერით, სოკო თხლად დაჭერით.
- ცომი გააბრტყელეთ თხელ მრგვალ ფირფიტად, წაუსვით პასტა, დადეთ ისპანახი, მოაყარეთ მარილი, პილპილი. დადეთ სოკო, პომიდორი.
- მოაყარეთ ყველი, გამოაცხეთ 180 გრადუსზე 15 წუთით.
ბოსტნეულის სუფი ინდაურით
- 600 გ ინდაურის ფილე
- 200 გ ბროკოლი
- 1 ხახვი
- 4 კარტოფილი
- 100 გ ლობიო
- 1 სტაფილო
- დაჭრილი მწვანილი
- პილპილი, მარილი
- ჩაალბეთ ლობიო ცივ წყალში, 8-10 სთ.
- ინდაურს დაასხით 2,5 ლ წყალი, დადგით ცეცხლზე. დაჭერით. ჩაამატეთ ლობიო, ხარშეთ 30 წუთი.
- სტაფილო დაჭერით ზოლებად, დაჭერით ხახვი, კარტოფილი. გადაიტანეთ სუფში და ხარშეთ10 წუთი.
- ჩაამატეთ ბროკოლი, დაამატეთ პილპილი, მარილი, ხარშეთ 5 წუთი.
ქათმის სუფი ბროკოლით
- 200 გ ბროკოლი
- 2 ქათმის მკერდი
- 1 სტაფილო
- 2 პომიდორი
- 1 ხახვი
- 2 ს.კ. ზეთი
- ხორცს დაასხით 2 ლ წყალი, მოხარშეთ, გაწურეთ. ქათამი დაჭერით.
- დაჭერით სტაფილო, ხახვი. შეწვით.
- კვლავ წამოადუღეთ ბულიობი, დაამატეთ ბოსტნეული, ხარშეთ 5 წუთი. ჩაამატეთ ბროკოლი, ხარშეთ 5 წუთი.
- დამდუღრეთ პომიდორი, გაფცქვენით, დაჭერით. ჩაამატეთ ბულიონს. ჩაამატეთ სანელებლები და ხარშეთ 5 წუთი.
თუ მოგეწონათ რეცეპტები, გაუზიარეთ მეგობრებს ისინი!