მაყალზე შემწვარი სკუმბრია

მაყალზე ყველას მწვადი ახსენდება, თუმცა არანაკლებ გემრიელი თევზიც არსებობს. შესზავებული სკუმბრია ნებისმიერი სუფრის მშვენებაა. შეგიძლიათ შამფურზე, ბადეზე, ფოლგაში მოამზადოთ. ყოველთვის უგემრიელესია. ის იმდენად ნაზი გამოდის, რომ დაღეჭვაც არ უნდა.

ინგრედიენტები

  • 3 სკუმბრია
  • 4 კბილი ნიორი
  • 1 ლიმონი
  • მარილი
  • შავი პილპილი
  • მუსკატის კაკალი
  • მწვანილი

მომზადება

  1. გაასუფთავეთ თევზი, მოაჭერით თავი, კუდი. გარეცხეთ.
  2. თევზის შიდა ნაწილს წაუსვით ლიმონის ცედრა, სანელებლები, დაჭყლეტილი ნიორი. გაანაწილეთ სპეციები თევზის შიგნით და გარეთ. მოასხით ლიმონის წვენი.
  3. სკუმბრია დატოვეთ ასე 20 წუთი.
  4. გაუკეთეთ თევზს ნაჭდევები. მათში ლიმნის ნაჭრები და მწვანილი მოათავსეთ. თუ ბადეზე შეწვას აპირებთ, ლიმონი და მწვანილი შიგთავსში ჩააწყეთ.
  5. გამოაცხეთ შამფურზე, კარგად გახურებულ მაყალზე. შეწვით ქერქის დაბრაწვამდე.

თევზი მიიტანეთ სუფრაზე. დაამატეთ მაყალზე შემწვარი ბოსტნეული და საყვარელი სოუსი. გარნირის სახით გამომცხვარი კარტოფილის გამოყენებაც შეიძლება.

გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!

Loading...

  კომენტარები