1.3K
ახლა მარწყვის სეზონია, თუმცა დესერტ ,,კლაფუტიში” მარწყვის გარდა შეგიძლიათ ნებისმიერი ხილი გამოიყენოთ: ალუბალი, ქლიავი, ატამი, გარგარი…
ფრანგული ღვეზელი
ეს არის შუალედი ღვეზელს, ნამცხვარსა და ტორტს შორის. აქვს შესანიშნავი გემო და საინტერესო ტექსტურა, არის მკვრივი, არაფოროვანი, ძალიან არომატული.
ინგრედიენტები
- 0,5 კგ მარწყვი
- 100 გ ფქვილი
- 60 გ შაქარი
- 10 გ მარილი
- 200 მლ რძე
- 4 კვერცხი
- 50 გ კარაქი
მომზადება
1. შეურიეთ ფქვილი, შაქარი და მწიკვი მარილი.
2. ჩაასხით ნარევში რძე
3. დაამატეთ 4 კვერცხი, ათქვიფეთ მიქსერით.
4. გაადნეთ კარაქი, ჩაამატეთ თასში.
5. მოაცალეთ მარწყვს ყუნწები, გარეცხეთ.
6. საცხობ ფორმას კარაქი წაუსვით. ფსკერზე მარწყვი ჩაალაგეთ.
7. ფრთხილად ჩაასხით ცომი.
8. გამოაცხეთ დესერტი 200 გრადუსზე 15-20 წუთით. შემდეგ 180 გრადუსამდე ჩაუწიეთ და აცხვეთ კიდევ 30-40 წუთი.
როგორი დესერტები გიყვართ თქვენ? აუცილებლად გაგვიზიარეთ კომენტარებში!