დესერტი ალუბალით

by Keti Alaverdashvili

გსურთ გასინჯოთ განსაკუთრებული დესერტი? ასეთია ჰაეროვანი არაჟნის ჟელე ალუბლით. აქვს დაბალანსებული – მოტკბო და მომჟავო გემო. ალუბალი და არაჟანი ბევრი დესერტის ვარსკვლავური დუეტია.

ჟელეს მოსამზადებლად ახალი, გაყინული ან დაკონსერვებული უკურკო ალუბალი დაგჭირდებათ. ახალი ალუბალი 5 წუთით სეროფში მოხარშეთ (100 გ შაქარი 200 მლ წყალზე). შეგიძლიათ სხვა კენკრაც გამოიყენოთ, შაქრის რაოდენობის დარეგულირებით.

ინგრედიენტები

  • 250 გ ალუბალი
  • 350 გ არაჟანი
  • 100 გ შაქარი
  • 10 გ ჟელატინი

მომზადება

  1. გადაწურეთ ალუბალი საწურზე, ჟელატინი შეფუთვაზე არსებული ინსტრუქციით მოამზადეთ.
  2. არაჟანი შაქართან ათქვიფეთ, გაფუებამდე. ჩაასხით ჟელატინი და ათქვიფეთ. დაამატეთ ალუბალი, აურიეთ ხის კოვზით.
  3. მიღებული მასით შეავსეთ პატარა ჭიქები, შედგით მაცივარში 2 საათით.

მსუბუქი რეცეპტები გამოცხობის გარეშე მხსნელად გვევლინება. როცა დრო არ გვყოფნის კრემებისა და ბისკვიტების მოსაზადებლად!

შეინახეთ ეს რეცეპტი და გაუზიარეთ მეგობრებს!

ასევე დაგაინტერესებთ