ბიგოსი ახალი კომბოსტოთი

by Keti Alaverdashvili

ბიგოსი, იგივე ბიგუსი, აღმოსავლეთევროპული კერძია, კერძოდ, მას უკავშირებენ პოლონეთს. თუმცა სადაურიც არ უნდა იყოს , ძალიან გემრიელია. მზადდება ხორცისა და კომბოსტოსგან. მზა კერძი არის სქელი, მომჟაო გემოთი და შებოლილის სუნით. გემრიელია!

ინგრედიენტები

  • 400 ს საქონლის ხორცი
  • 2 ხახვი
  • 2 პომიდორი
  • 1 კგ თეთრი კომბოსტო
  • 1 ცალი სტაფილო
  • მარილი, პილპილი გემოვნებით
  • მწვანილი გემოვნებით

მომზადება

  1. დაჭერით ხორცი კუბებად. შეგიძლიათ როგორც საქონლის, ასევე ღორის ხორცის გამოყენება.
  2. გააცხელეთ ზეთი და დაბრაწეთ ხორცი. დაამატეთ დაჭრილი ხახვი  და შუშეთ 8 წუთი. დაჭერით სტაფილო ზოლებად, დაამატეთ ისიც ხორცს და კვლავ 8 წუთი შუშეთ. მოაყარეთ პილპილი და აურიეთ.
  3. დაჭერით პომიდორი წვრილად, ჩაყარეთ ხორცთან და შუშეთ 5 წუთი.
  4. დაჭერით კომბოსტო, მოაყარეთ მარილი და ხელით აურიეთ. დააცადეთ წვენის გამოსვლა. ჩაყარეთ კომბოსტო ხორციან მასაში, დაახურეთ და შუშეთ 50-60 წუთის განმავლობაში. პერიოდულად ურიეთ.
  5. მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში ან სხვა მწვანილი.

ბიგოსთან ერთად სუფრაზე მიაქვთ თეთრი ან შავი გახუხული პური. ამ კერძს ძალიან უხდება ალკოჰოლიანი სასმელები.

გემრიელად მიირთვით!

ასევე დაგაინტერესებთ