მთავარი კულინარია აი როგორ მოამზადოთ ყველის სუფი. უფრო გემრიელია, ვიდრე მაკარონის.

აი როგორ მოამზადოთ ყველის სუფი. უფრო გემრიელია, ვიდრე მაკარონის.

by Keti

ადამიანთა უმრავლესობა სუფს მოსაწყენ საკვებად თვლის. მხოლოდ იმიტომ ჭამენ, რომ სასარგებლოა კუჭ-ნაწლავისთვის. თუმცა სუფები სხვადასხვაგვარად მზადდება. მაგალითად, ყველის სუფი ნოყიერია და მისი მრავალი ვარიაცია არსებობს. გთავაზობთ ამ ვარიანტებს.

ყველის სუფი კრევეტებით

ზღვის პროდუქტების მოყვარულებს ეს სუფი ძალიან მოეწონებათ

ინგრედიენტები

  • 2 ს.კ. კარაქი
  • 150 გ მაგარი ყველი
  • 2 კბილი ნიორი
  • 1 ხახვი
  • 400 გ კრევეტები
  • 2 ს.კ. ბრინჯი
  • 1 პომიდორი
  • მარილი, პილპილი – გემოვნებით

მომზადება

  1. ჩაალბეთ ბრინჯი, დაასხით 1 ლ წყალი და აადუღეთ.
  2. მოშუშეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაამატეთ პომიდორი, მოთუშეთ.
  3. გაასუფთავეთ კრევეტები და დაამატეთ ბრინჯს, ისინი 5 წუთში იხარშება, ამიტომ მზა ბრინჯს ჩაამატეთ.
  4. მოაყარეთ მარილი, პილპილი, დაამატეთ ხახვი, პომიდორი, ნიორი.
  5. ბოლოს ჩაამატეთ გახეხილი ყველი. ყველი რომ გადნება, მიირთვით სუფი!

ყველის სუფი ბრინჯით

მარტივი და ნოყიერი სუფი!

ინგრედიენტები

  • 500 გ ფილე
  • 400 გ მდნარი ყველი
  • 150 გ ბრინჯი
  • 400 გ კარტოფილი
  • 150 გ სტაფილო
  • 150 გ ხახვი
  • მარილი, პილპილი, მწვანილი

მომზადება

  1. ფილეს 3 ლ წყალი დაასხით, მოხარშეთ.
  2. ბულიონიდან ამოიღეთ ხორცი და ჩაყარეთ ბრინჯი. ხარშეთ 10 წუთი.
  3. დაჭერით კარტოფილი, გახეხეთ სტაფილო, ხახვი წვრილად დაჭერით. დაჭერით ხორციც.
  4. ჩაამატეთ ბულიონში კარტოფილი, ხახვი, სტაფილო. ხარშეთ 7 წუთი. ჩაყარეთ ხორცი და ხარშეთ მომზადებამდე.
  5. ჩაამატეთ ყველი, აურიეთ და გადმოდგით. მოაყარეთ მწვანილი.

ყველის სუფი ქათმით

ინგრედიენტები

  • 500 გ ფილე
  • 400 გ მდნარი ყველი
  • 150 გ ბრინჯი
  • 400 გ კარტოფილი
  • 150 გ სტაფილო
  • 150 გ ხახვი
  • მარილი, პილპილი, მწვანილი

მომზადება

  1. ფილეს წყალი დაასხით, მოხარშეთ. ამოიღეთ ხორცი.
  2. ჩაყარეთ ბრინჯი ბულიონში, ხარშეთ 10 წუთი.
  3. ჩაამატეთ კარტოფილი, ხახვი, სტაფილო. დაამატეთ მარილი და ხარშეთ 7 წუთი. ურიეთ.
  4. დაამატეთ ხორცი და ხარშეთ მომზადებამდე.
  5. ჩაამატეთ ყველი, აურიეთ და გადმოდგით. მოაყარეთ მწვანილი.

ყველის სუფი სოკოთი

ინგრედიენტები

  • 400 გ შამპინიონი
  • 1 ხახვი
  • 3-4 კარტოფილი
  • 2 ს.კ. ზეთი
  • 300 გ მდნარი ყველი

მომზადება

  1. ჩაასხით ქვაბში 2,5 ლ წყალი, დადგით ცეცხლზე.
  2. დაჭერით ხახვი, მოშუშეთ. დაამატეთ სოკო.
  3. მდუღარეში ჩაამატეთ დაჭრილი კარტოფილი.
  4. როცა კარტოფილი მომზადდება, ჩაყარეთ გახეხილი მდნარი ყველი, შემდეგ სოკო ხახვით.
  5. მოაყარეთ მარილი, პილპილი, მწვანილი.

ყველის სუფი ფრანგულად

ინგრედიენტები

  • 450 გ ფილე
  • 200 გ მდნარი ყველი
  • 400 გ კარტოფილი
  • 150 გ ხახვი
  • 180 გ სტაფილო
  • კარაქი, მარილი, წიწაკა, დაფნა, მწვანილი

მომზადება

  1. მოხარშეთ ხორცი. ადუღებისას დაამატეთ მარილი, პილპილი, 2 დაფნის ფოთოლი. ხარშეთ 20 წუთი, ამოიღეთ ხორცი.
  2. დაჭერით კარტოფილი და ხახვი, გახეხეთ სტაფილო, დაჭერით ხორციც. გახეხეთ მდნარი ყველი.
  3. ჩაყარეთ ბულიონში კარტოფილი, ხარშეთ 7 წუთი.
  4. ტაფაზე მოშუშეთ ხახვი, დაამატეთ სტაფილო. ხახვი და სტაფილო ჩაყარეთ სუფში და ხარშეთ კვლავ 7 წუთი.
  5. დაამატეთ ხორცი, ხარშეთ 3-4 წუთი. ჩაყარეთ ქვაბში მდნარი ყველი. აურიეთ. მზად არის!

ყველის სუფი შებოლილი ძეხვით

ინგრედიენტები

  • 2 მდნარი ყველი
  • 150 გ შებოლილი ძეხვი
  • 3 კარტოფილი
  • 1 სტაფილო
  • 2 ხახვი
  • 3 კბილი ნიორი
  • ზეთი, მწვანილი, მარილი

მომზადება

  1. დაჭერით ხახვი, ნიორი, სტაფილო, კარტოფილი.
  2. მოშუშეთ ხახვი, ნიორი, სტაფილო ღრმა ტაფაში.
  3. დაამატეთ დაჭრილი ძეხვი, შუშეთ 2 წუთი. შემდეგ ჩაყარეთ კარტოფილი. შეწვით 10 წუთი. ჩაყარეთ მარილი და პილპილი.
  4. ჩაასხით ტაფაში წყალი და ხარშეთ სუფი 15 წუთის განმავლობაში.
  5. ურიეთ სუფს, სანამ ყველი გადნება. დაამატეთ ბოლოს მწვანილი.

ამ რეცეპტების შემდეგ სუფი ყველას შეუყვარდება. მოამზადეთ სიამოვნებით ეს ნოყიერი სუფები და გაუზიარეთ სტატია სხვებსაც!