თუ რაციონიდან ამ პროდუქტს ამოიღებთ, კიბოთი დაავადების რისკს 95%-ით შეამცირებთ

21-ე საუკუნეში ძალიან გაზრდილია კიბოთი დაავადების რისკი. მიზეზი უამრავია, გარემოს დაბინძურებიდან დაწყებული, არაჯანსაღი საკვებით დამთავრებული.

მეცნიერები მრავალ კვლევას ატარებენ, რათა განსაზღვრონ რომელი პროდუქტი უფრო მეტად აზიანებს ორგანიზმს და ამაღლებს კიბოთი დაავადების რისკს. მოცემულ სტატიაში გთავაზობთ შაქრის მავნე თვისებებს. თუ მას სრულად მოიღებთ რაციონიდან, რისკს 95%-ით შეამცირებთ.

როგორ კვებავს შაქარი კიბოს?

1920-იან წლებში ნობელის პრემიის ლაურეატმა დოქტორმა ოტო ვარბურგმა აღმოაჩინა, რომ კიბოს უჯრედები იკვებებიან შაქრით. მას სწამდა, რომ თუ ორგანიზმი სრულად გაიწმინდება ზედმეტი შაქრისგან, კიბოს გავრცელების რისკი მინიმუმამდე დაიწევს, რადგან მასში აღდგება მიტოქონდრიული ბალანსი.

ეს თეორია დღეს ფართოდ განიხილება მეცნიერთა შორის და არავინ დაობს მის უტყუარობაში. პრინციპი შემდეგში მდგომარეობს. როდესაც ორგანიზმი იღებს ზედმეტ შაქარს, იგი იძულებულია გამოიმუშაოს ინსულინი, რათა მოხდეს შაქრის გადამუშავება. ამიტომ ორგანიზმი ხდება ინსულინ-დამოკიდებული. რაც თავის მხრივ კიბოს რისკს ამაღლებს და ასტიმულირებს კიბოს უჯრედებს გამრავლებისთვის.

აშიმშილეთ კიბოს უჯრედები

თუ დღის რაციონიდან ამოიღებთ ხელოვნურ შაქარს და მინიმუმამდე დაიყვანთ მის მიღებას, ორგანიზმი დაიწყებს შაქრის შიმშილს. რაც ხელს შეუშლის ზედმეტი ინსულინის გამოყოფას და კიბოს უჯრედებიც არასახარბიელო გარემოში აღმოჩნდებიან.

  კომენტარები