მთავარი კულინარია ნამდვილი თავადური სასმელია. ცაცხვის ყვავილი ყველაზე არომატულ დასალევს ქმნის.

ნამდვილი თავადური სასმელია. ცაცხვის ყვავილი ყველაზე არომატულ დასალევს ქმნის.

by Keti

ცაცხვის ყვავილის ნაყენი არომატულია და შეიცავს ბევრ სასარგებლო ნივთიერებას. გემოს გამოსახატად მასში სხვადასხვა ინგრედიენტს ამატებენ.

ახლა ცაცხვის ყვავილობის სეზონია. გთავაზობთ 2 შესანიშნავი სასმელის რეცეპტს.

ეს კლასიკური სამკურნალო სასმელია და ასევე ცნობილი გრაფ რაზუმოვსკის ნაყენი. ამბობენ, რომ თავად ელიზაბეტ II გრაფს სწორედ ამ სასმელის გამო სტუმრობდა.

ცაცხვის ყვავილის კლასიკური ნაყენი

სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ დამატოთ ლიმონი, პიტნა ან მიხაკი. უხდება გაციებას და დამოუკიდებლადაც გემრიელია.

ინგრედიენტები

  • 0,5 ლ არაყი
  • 2 ჩ.კ. ცაცხვის ყვავილი
  • 2 ჩ.კ. ცაცხვის თაფლი
  • 50 მლ წყალი
  • 0,5 ლიმონი

მომზადება

1. ჩაყარეთ ყვავილი ქილაში.

2. დაასხით ალკოჰოლი, დაამატეთ დაჭრილი ლიმონი. დაახურეთ და დადგით 1 კვირა. შემდეგ გაფილტრეთ.

3. თაფლი აურიეთ 50 მლ თბილ წყალში. გაადნეთ და ჩაასხით ნაყენში. არ გააცხელოთ თაფლი 60 გრადუსზე მაღლა.

4. დადგით ბნელ ადგილზე დალექვამდე, 3-4 დღე.

5. კვლავ გაფილტრეთ.

6. ნაყენი მზადაა, გემრიელად მიირთვით!

გრაფ რაზუმოვსკის ნაყენი

ინგრედიენტები

  • 1 ლ არაყი
  • 20 გ ცაცხვის ყვავილი
  • 20 გ ღვია
  • 10 გ ანისი
  • 10 გ პიტნა
  • 5 გ დაფქული იმბირი
  • 15 გ დამწვარი შაქარი

მომზადება

  1. დაჭყლეტილი ღვიას კენკრას, ცაცხვის ყვავილს, პიტნას და ანისს დაასხით არაყი.
  2. დადგით 3 კვირა, პერიოდულად ურიეთ.
  3. დაამატეთ იმბირი და დამწვარი შაქარი.
  4. ურიეთ შაქრის გადნობამდე. დატოვეთ 2-3 დღე.
  5. გაფილტრეთ და გადაასხით ბოთლში.

ცაცხვის ყვავილები მრავალ ძვირფას ნივთიერებას შეიცავს და ხალხურ მედიცინაში ფართოდ გამოიყენება. ნაყენის გამოყენებისას დაიცავით ზომიერებაც, რადგან მასში ალკოჰოლია.

გაუზიარეთ სტატია თქვენს მეგობრებს!