დაემშვიდობეთ დიაბეტს, სიმსივნურ წარმონაქმნებსა და სიმსუქნეს! გაყინულ ლიმონს ჯადოსნური თვისებები აქვს!

ბევრი სტატია გვაქვს დაწერილი ლიმონის სასარგებლო თვისებების შესახებ. ამ სტატიაში კი აგიხსნით რატომ უნდა მიირთვათ გაყინული ლიმონი.

მას შემდეგ, რაც ლიმონს გაყინავთ, ადვილია კანის და შიგთავსის განცალკევება. კანი რბილდება და მწარე გემოს კარგავს.

ალბათ გაინტერესებთ გემო რატომ ვახსენეთ? გამოკვლევებმა აჩვენა, რომ ლიმნის კანი უფრო მეტ სასარგებლო თვისებებს შეიცავს, ვიდრე მისი შიგთავსი.

ლიმონის კანი ამცირებს კიბოს გაჩენის რისკს. არსებობს სარწმუნო ცნობები, რომ ლიმონმა კისტაც დაამარცხა.

გარდა ამისა, ამ ტროპიკულ ხილს აქვს ანტიბაქტერიული თვისებები და მისი რეგულარული მიღება ამცირებს სისხლის არტერიულ წნევას.

ასევე აძლიერებს იმუნურ სისტემას, აქვს ანტიბაქტერიული მოქმედება, ამცირებს ასთმის სიმპტომებს, ებრძვის შფოთიანობასა და ნერვულ დაძაბულობას, ასუფთავებს ღვიძლსა და თირკმელებს, ეფექტურად წვავს ცხიმებს.

გირჩევთ შეიძინოთ დიდი ზომის ლიმონი, კარგად გარეცხოთ და ისე მოათავსოთ მაცივარში. სურვილისამებრ, გინდა დაჭერით ან მთლიანი შეინახეთ.

გარეცხეთ ლიმონი ცივი წყლით და გაამშრალეთ, დეზინფექციისთვის ვაშლის ძმარი გადაავლეთ და მაცივარში, საყინულეში შედეთ. აქ მხოლოდ 12 საათით გააჩერეთ, შემდეგ გამოიღეთ და კანიანად გახეხეთ მთლიანი ლიმონი.

მიღებული მასა მოათავსეთ, ყინულის უჯრაში, სადაც სითხეს ვყინავთ და როცა გნებავთ მაშინ გამოიყენეთ!


მსგავსი სტატიები

კომენტარები