მთავარი ჯანმრთელობა თქვენი ღიპის ნ1 მტერი ეს 12 პროდუქტია. ამოიღეთ რაციონიდან და ფიცარივით მუცელი გექნებათ.

თქვენი ღიპის ნ1 მტერი ეს 12 პროდუქტია. ამოიღეთ რაციონიდან და ფიცარივით მუცელი გექნებათ.

by guramus

ჯანსაღ და დიეტურ კვებაზეც კი გვაქვს შეგრძნება, რომ მუცელი საოცარი სისწრაფით აგრძელებს გაზრდას. ეს ხშირად წელის არეში ცხიმების სწრაფი დალექვის გამო ხდება. არანაირი სავარჯიშოები არ გიშველით, თუ ამ პროდუქტებს რაციონიდან არ ამოიღებთ.

როგორ მოვიშოროთ მუცელი

პროდუქტები, რომლებიც მუცელზე ცხიმის გაჩენას უწყობს ხელს, 2 კატეგორიად შეიძლება დავყოთ.

  • პირველი შებერილობას იწვევს და დროებით ვიზუალურ ეფექტს ქმნის, რომელიც რამდენიმე საათში ქრება. ეს პროდუქტები ზედმეტ კილოგრამებს არ გვმატებს, მაგრამ ვიზუალურად აფართოვებს წელს.
  • მეორე კატეგორია ზრდის ზომას და ცხიმის რაოდენობას მუცლის არეში. ეს დაკავშირებულია იმასთან, რომ მსგავსი საკვები შედგება ინგრედიენტებისგან, რომლებიც სწრაფად გარდაიქმნებიან ცხიმებად.

იმ პროდუქტების სიაში, რომლებიც ვიზუალურად ზრდიან წელს, შედის:

მინერალური წყალი

თუ საღამოს მოტკეცილი კაბის ან ჯინსის ჩაცმას აპირებთ, გაზიანი წყლის დალევაზე სჯობს უარი თქვათ. ნახშირწყალბადი კუჭის მოცულობას ზრდის და გაზებს აგროვებს. ეფექტი 1-3 საათს გასტანს. მინერალური წყლის ნაცვლად დალიეთ ჩვეულებრივი, არაგაზირებული. ის ნამდვილად გაგანთავისუფლებთ დისკომფორტის შეგრძნებისგან.

საღეჭი რეზინი და კანფეტი შაქრის გარეშე 

ნებისმიერი ტკბილილეული შაქრის გარეშე მის შემცველს შეიცავს ეს ნივთიერებები დროებით გადამუშავდება ორგანიზმში. ისინი ნაკლებად კალორიულია, მაგრამ ამავდროულად, არასასიამოვნო გვერდითი ეფექტი აქვს: შებერილობა და ხანდახან დიარეა. შედეგად იღებთ არა სწორ მუცელს, არამედ დისკომფორტს.

კომბოსტო

არავისთვისაა საიდუმლო, რომ ახალი კომბოსტო გაძლიერებულ მეტეორიზმს იწევს. თავად ბოსტნეული დაბალკალორიულია და დიეტების ნაწილი, თუმცა სჯობს არ მიირთვათ იმ დღეებში, როცა იდეალური ფიგურის ჩვენება გჭირდებათ. შებერილობა, რომელსაც ის იწვევს, იდეალური პრესიც ვერ დაფარავს. გამოსავალი არსებობს, თუ ფოთლებს თერმულ გადამუშავებას გაუკეთებთ, მეტეორიზმის მიზეზი გაქრება.

ყურძენი

ყურძენი ძალიან მძიმე ხილია გადასამუშავებლად და ძლიერ შებერილობას და გაზების დაგროვებას იწვევს. ეცადეთ არ მიირთვათ მაშინ, როცა სამოსი თავისუფალი ადგილის საშუალებას არ გაძლევთ. ამ ხილს კიდევ ერთი მინუსი აქვს – ცხიმის დაგროვებ წელზე.

პარკოსანი

პარკოსნებისგან გამოწვეულ შებერილობაზე ყველას სმენია. მს პროვოცირებას მცენარეული ცილა იწვევს, რომელიც ლობიოში ბევრია ჩვენს კუჭს არ ყოფნის ფერმენტი მათი სწრაფი გადამუშავებისთვის და ეს მიგვიყვანს იქამდე, რომ მარცვლები კუჭ-ნაწლავის სისტემაში “ბოდიალს” იწყებენ. ეცადეთ ბევრი არ მიირთვათ.

მეორე ჯგუფი არამხოლოდ გაზების დაგროვებას იწვევს, არამედ მუცელზე ცხიმის მასის ზრდას. ამ კატეგორიას მიეკუთვნებიან:

ნაყინი

რამდენადაც ნაყინი ბევრ შაქარს შეიცავს, ის სწრაფად ზრდის სისხლში გლუკოზის დონეს. ეს მეტი ინსულინის გამომუშავებას იწვევს. ყველა ცივი რძის პროდუქტების მსგავსად, ნაყინი გაზების დაგროვებას იწვევს, რაც გადამუშავებისთვის დიდ ძალისხმევას მოითხოვს.

ზეფირი და ბამბის ნაყინი

სხვა შაქრის შემცველი პროდუქტების მსგავსად, ზეფირი და ბამბის ნაყინი ინსულინის ზრდას იწვევენ, რაც ცხიმების წარმოქმნაში გადაიზრდება. ეს ტკბილეული მუცელში შებერილობას იწვევს და არ შეძლება მთლად დაბალკალორიულად ჩავთვალოთ.

ხორბლის ნაწარმი

თეთრი პური და ფუნთუშები ხორბლის ფქვილისგან იწარმოება, რომელსაც კვებითი ღირებულება არ აქვს. ამგვარი ნაწარმის გამოყენება ინსულინის წრდას და მუცელსა და წელზე ცხიმის დაგროვებას იწვევს. ახლადგამომცხვარი საფუარის პროდუქტი რამდენიმეჯერ ზრდი გაზების რაოდენობას კუჭში. თუ მათი ფანი ხართ, დაფქული ფქვილისგან დამზადებულს მიანიჭეთ უპირატესობა. ის არ შექმნის პრობლემებსა და დისკომფორტს.

ტკბილი გაზიანი სასმელი

აქ შეჰყავთ ტკბილი გაზიანი წყალიც. ის ჩვეულებრივზე მეტ შაქარს შეიცავს, დიეტური სასმელები კი უფრო მავნე შაქარშემცვლელები. ყველა ეს ინგრედიენტი ინსულინის გაძლიერებას იწვევს და ნაცნობ შედეგამდე მივყავართ.

ფასტ ფუდი

სწრაფი კვება გვიყვარს, მაგრამ გვავიწყდება, რომ ის ბევრ მავნე ნივთიერებას შეიცავს. ისინი არამხოლოდ აზიანებენ წელის არეს, არამედ ძლიერი კანცეროგენები არიან. მათი მირთმევისას კუჭში ანთებითი პროცესები იწყება და გვსურს ეტი მივირთვათ. ამის გამო სიმძიმე და დისკომფორტი გარანტირებულია.

ძეხვი და სოსისი

ნახევარფაბრიკატები ბევრ ადამიანს ეხმარება დინამიურ ცხოვრებაში, მაგრამ მათი მავნებლობა არ უნდა დავივიწყოთ. სოსისი და ძეხვი დიდი რაოდენბით ცხიმს შეიცავენ, რომლებიც ზედმეტი წონს მატებას უწყობენ ხელს. მათი მირთმევისას გვსურს კიდევ ერთი ნაჭერი დავიმატოთ.

ბრინჯი

თეთრი გასუფთავებული ბრინჯი სწრაფად და იოლად გადამუშავედება, მაგრამ ასევე სწრაფად ამაღლებს ნსულინს და აწარმოებს რეაქციას, რომელიც ცხიმის დაგროვებას იწვევს. ბრინჯის ფაფა იმაზე მეტის მირთმევისკენ გვიბიძგებს, ვიდრე ორგანიზმს სჭირდება. მიღებული კალორიების გარდა კი წონის მატებას გამოიწვევს.

თუ წელის არეში ცხიმი დაგიგროვდათ, ყურადღება გაამახვილეთ მიღებულ პროდუქტებზე, დაკავდით სპორტით, გააკეთეთ პრესები.

თუ სტატიაში განხილული თემა შენთვის საინტერესოა, მაშინ შემოგვიერთდი FACEBOOK გვერდზე: