ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

ტკბილი წიწაკა ფართოდ გამოიყენება კულინარიაში: ემატება სალათებს, სუპებს, გარნირებს… ამიტომაც, დიასახლისები ეძებენ ხერხებს მოამზადონ ის ისე, რომ სასარგებლო თვისებები შეუნარჩუნონ ზაფხულშიც და ზამთარშიც.

ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

ამასთან, 100 გრამ წიწაკაში ვიტამინი C-ს დღიური ნორმაა. გიზიარებთ ბულგარული წიწაკის მომზადების 5 ხერხს, რომელიც მთელი წელი მოგცემთ საშუალებას ამ სასარგებლო ბოსტნეულით მრავაფლეროვან კერძებში დატკბეთ.

ფარშირებისთვის

დაგჭირდებათ ერთი ფორმის და ზომის წიწაკა. გარეცხეთ და გააშრეთ. შემდეგ მოაჭერით თავები და მარცვლები. გაასუფთავეთ ხელსახოცით შიდა ნაწილი.

ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

ერთმანეთში ჩააწყვეთ 4-5 ც წიწაკა. გადაიტანეთ პაკეტში, შეახვიეთ და გაგზავნეთ მაცვარში. მსგავსად მომზადებულს ადვილად გააცალკევებთ და მოხერხებულად მოახდენთ მათ ფარშირებას.

ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

პიცისთვის

მოამზადეთ წიწაკა ისევე, როგორც პირველ რეცეპტში. არ გადაყაროთ თავები, ისინი ისევ დაგჭირდებიან. დაჭერით გასუფთავებული სხვადასხვა ფერის წიწაკა წვრჯლ მაჭრებად, რომლებსაც პიცის მომზადებისას მოხერხებულად გამოიყენებთ.

ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

დააწყვეთ ნაჭრები მაგიდაზე და დაასველეთ ქაღალდის ხელსახოცით. გადაიტანეთ ჩვეულებრივ პაკეტში ან პლასტიკურ ჭიქაში. მათში მოთავსებისას ფორმას უკეთ შეინარჩუნებენ. გაუშვით მაცივარში.

ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

სალათებისთვის

დაჭერით წიწაკა კუბიკებად ან ფირფიტებად. მათ გამოყენებას შეძლებთ სუპებში, სალათებსა და ჩათუშულ ბოსტნეულში.

ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

მოაცილეთ ზედმეტი ნაწილები ქაღალდის ხელსახოცით. გადაიტანეთ ნაჭრები პაკეტში ან პლასტიკურ ბოთლში.

ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

პირველი კერძებისთვის

მოვიდა დრო რაღაც მოვუხერხოთ დარჩენილ წიწაკის “ქუდებს” , რომლებიც შევინახეთ მოაჭერით კიდები და მხოლოდ სირბილე დატოვეთ.

ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

მოათავსეთ ნაჭრები ბლენდერში და დაჭყლიტეთ პიურეს მსგავსი მასის მიღებამდე.

ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

პიურე ყინულისთვის განკუთვნილ ფორმებში გადაიტანეთ. მოათავსეთ მაცივარში, დაუცადეთ გაყინვას. გადაიტანეთ გაყინული კუბიკები პაკეტში სამომავლო შენახვისთვის. ზამთარში პირველი კერძების გემოს გასაუმჯიბესებლად გამოგადგებათ.

ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

წასახემსებლებისთვის

ამისთვის დაგჭირდებათ დიდი ზომის წიწაკა. დააფინეთ გაზქურაში სპეციალური ქაღალდი. მოათავსეთ მასზე წიწაკა და 200 გრადუსზე გაცხელებულ ფაზქურაში 30 წთ ამზადეთ.

ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

ამ დროის  განმავლობაში გადაიტანეთ წიწაკა ქვაბში, დაახურეთ თავზე და გააცივეთ. გამოაცალკევეთ ქერქი და წიწაკა. ახლა ამის გაკეთება რთული არაა. გაასუფთავეთ და თითოეული მათგანი 3-4 ნაჭრად დაჭერით.

ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

გაანაწილეთ წიწაკის ნაწილები თავსახურიან კონტეინერებში. ზამთარში გაყინული დაჭერით ფირფიტებად, დაუმატეთ ორეგანო, ნიორი და კამა. მოასხით ზეითუნის ზეთი და სოიოს სოუსი.

ბულგარული წიწაკის მომზადების რამდენიმე ხერხი ზამთრისთვის

ეს რეცეპტები საშუალებას გაძლევთ ბულგარული წიწაკა მთელი წელი შეინახოთ. გამოიყენეთ ტკბილი წიწაკა დღეში 1 – 2ჯერ და ზედმეტი ძალისხმევის გარეშე გაიძლერებთ იმუნიტეტს და აივსებით ვიტამინებით.

Loading...

  კომენტარები