მთავარი კულინარია გემრიელიც არის და სასარგებლოც, გაატანეთ სკოლაში: 7 რეცეპტი პატარებისთვის

გემრიელიც არის და სასარგებლოც, გაატანეთ სკოლაში: 7 რეცეპტი პატარებისთვის

by guramus

ხდება ხოლმე, რომ მშობლებს ბავშვების მსგავსად აღარ სურთ ახალი სასწავლო წლის მოსვლა, რადგანაც კერძებთან ერთად ლანჩიც მოსაფიქრებელი აქვთ.

წარმოგიდგენთ 7 მარტივ რეცეპტს, რომლებიც თამამად შეგიძლიათ ბავშვს მისცეთ და დარწმუნებულები იყოთ მათ დანაყრებასა და ჯანსაღ წახემსებაში.

ბანანის ბლინები

ინგრედიენტები

  • 2 ბანანი
  • 2 კვერცხი
  • 4 ს. კ. შვრიის ფქვილი

მომზადება

  1. ბანანს შემოაცალეთ ქერქი და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
  2. კვერცხთან და ფქვილთან ერთაფ დაჭყლიტეთ ბლენდერში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  3. კოვზის მეშვეობით მოათავსეთ ცომი ტაფაზე ცოტაოდენ მზესუმზირის ზეთში. ბანანის ბლინები სადიამოვნო ოქროსფერი შეფერილობის მიღებამდე უნდა შეწვათ.

ვიტამინებით სავსე ბატონები

ინგრედიენტები

  • 10 ფინიკი
  • 2 ბანანი
  • 200 გ შვრია
  • 100 გ მზესუმზირის მარცვლები
  • 100 გ ნიგოზი
  • 50 გ სეზამი
  • 1 ს. კ. თაფლი
  • 2 ს. კ ზეითუნის ზეთი

მომზადება

  1. შვრიის ფაფა აურიეთ ნიგოზთან და თაფლთან და ოდნავ გაახმეთ გაზქურაში. შემდეგ დაუმატეთ ბლენდერში დაჭყლეტილი ბანანი, მარცვლები და სეზამი. ყველაფერი საგულდაგულოდ აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  2. მასიდან გამოძერწეთ ფორმები. მოათავსეთ პერგამენტ დაფარებულ ლანგარზე და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გაცხელებულ გაზქურაში 15 წუთით.

სიმინდის კექსი სოსისებით

ინგრედიენტები 

  • 100 მლ მდნარი კარაქი
  • 100 გ შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • 200 მლ დო
  • 0,5 ჩ. კ. საკვები სოდა
  • 200 გ სიმინდის ფქვილი
  • 200 გ ხორბლის ფქვილი
  • 0,5 ჩ. კ. მარილი
  • 10 სოსისი

მომზადება

  1. კარაქი ათქვიფეთ შაქართან და კვერცხთან, შემდეგ ფრთხილად დაუმატეთ დო.
  2. სიმინდის ფქვილი აურიეთ ხორბლის ფქვილთან, სოდასთან და მარილთან. მიქსერის მეშვეობით შეაერთეთ მშრალი და თხევადი ინგრედიენტები ერთგვაროვანი ცომის მიღებამდე.
  3. კექსების ფორმას წასუვით ზეთი და მოათავსეთ თითოეულ მათგანში 1 ს. კ. ცომი.
  4. სოსისები დაჭერით 3-4 ნაწილად და კექსების ცენტრებში მოათავსეთ. დაასხით ცომი ისე, რომ სოსისის ნაჭრები მასაზე ოდნავ ზევიდან მოექცნენ.
  5. გამოაცხვეთ 200 °C-ზე გაცხელებულ გაზქურაში, 15 წუთით.

მინი-კექსები ბროკოლით და ყველით

ინგრედიენტები

  • 500 გ ფენოვანი ცომი
  • 4 კვერცხი
  • 1 ჭიქა კეფირი
  • 300 გ ბროკოლი
  • 200 გ მაგარი ყველი
  • მუსკატის თხილი
  • მარილი და პილპილი

მომზადება

  1. ცომი ოდნავ გააბრტყელეთ და ჭიქის დახმარებით წრეები გამოჭერით. ფრთხილად გადაიტანეთ ისინი კექსების ფორმებში ისე რომ კიდეები დაიფაროს. თავისუფალი ადგილები ლობიოთი შეავსეთ და გამოაცხვეთ 190 °C -ზე 10 წუთით.
  2. ბლენდერში აურიეთ კვერცხი, კეფირი და საკმაზები. ბროკოლი დაყავით რამდენიმე ნაწილად.
  3. თითოეულ ფორმაში ცომით მოათავსეთ ბროკოლის ნაჭერი, დაასხით კვერცხის მასა და ზევიდან გახეხილი ყველი მოაყარეთ. გამოაცხვეთ ამავე ტემპერატურაზე 15 წუთით.

ფუნთუშა-პიცა

ინგრედიენტები

  • 300 მლ თბილი წყალი
  • 1 ს. კ. შაქარი
  • 1 ს. კ. საფუარი
  • 0,5 ჩ. კ. მარილი
  • 500 გ ფქვილი
  • 100 გ ძეხვი
  • 50 გ სოუსი პიცისთვის
  • 100 გ მოცარელა

მომზადება

  1. წყალი, შაქარი და საფუარი აირიეთ ღრმა ჯამში და დააყენეთ 10-15წთ. შემდეგ დაუმატეთ მარილი, ფქვილი და კარგად აურიეთ, სანამ ცომი ბოლომდე არ გამოეყოფა ჭურჭლის კედლებს. გადაიტანეთ ზეთწასმულ ჯამში, შეახვიეთ პირსახოცში და დატოვეთ 45 წუთით თბილ ადგილას.
  2. ცომი 3 თანაბარ ნაწილად გაყავით და თითოეული გააბრტყელეთ თხელ მართკუთხედად. შემდეგ ჯერ წაუსვით სოუსი, დაადეთ თხლად დაჭრილი ძეხვი და ზევიდან დაახეხეთ ყველი. გადაახვიეთ თითოეული მათგანი რულეტად და დაჭერით ნაჭრებად.
  3. გადაიტანეთ ფუნთუშები ზეთწასმულ ფორმაში და მოათავსეთ გაზქურაში 30 წუთით 170 °C ტემპერატურაზე, სანამ ოქროსფერ შეფერილოვას არ მიიღებს.

ხაჭოს ორცხობილა

ინგრედიენტები

  • 250 გ ფქვილი
  • 250 გ ხაჭო
  • 250 გ ნაღების კარაქი
  • 2 კვერცხი
  • 100 გ არაჟანი
  • შაქარი

მომზადება

  1. ცივი კარაქი დაადნეთ ტაფაზე და ხელებით აზილეთ ფქვილთან ჯამში.
  2. ხაჭო გაცერით და დაუმატეთ კარაქსა და ფქვილს კვერცხის გულთან და არაჟანთან ერთად. მოზილეთ ცომი და მაცივარში 2 საათით მოათავსეთ.
  3. გაციებული ცომი გააბრტყელეთ, (დაახლოებით 5 მმ სისქით), ჭიქით გამოჭერით წრეები.
  4. მიეცით წრეებ სკონვერტების ფორმა, ორად გადაკეცეთ.
  5. გაზქურის ლანგარზე დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, მოათავსეთ ორცხობილა და გამოაცხვეთ 15 წუთით 200 °C ტემპერატურაზე.

ლავაში შიგთავსით

ინგრედიენტები

  • 1 თხელი ლავაშის ფენა
  • 1 კვერცხი
  • 50 მლ რძე
  • 50 გ ბეკონი
  • 50 გ პომიდორი
  • 50 გ მაგარი ყველი

მომზადება

  1. ლავაში დაჭერით 4 ნაწილად.
  2. კვერცხი ათქვიფეთ რძესთან, დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი ბეკონი და პომიდორი. ტაფაზე მცენარეულ ზეთში შეწვით ომლეტი. მომზადებამდე რამდენიმე წუთით ადრე მოაყარეთ გახეხილი ყველი.
  3. გაყავით ომლეტი 4 ნაწილად და შეახვიეთ ლავაშში. შეგიძლიათ შიგნით საყვარელი სოუსი ან სალათის ფოთოლიც დაუმატოთ.

თითოეული ეს კერძი ბავშვებისთვის საყვარელი გახდება და თქვენს ზედმეტ დროს და ძალისხმევას აღარ დახარჯავთ