როცა დილას კვერცხით იწყებთ, მთელი დღე ენერგიულად ხართ. აი, 4 საუზმის რეცეპტი

by Ani

როგორ ფიქრობთ, რატომაა სასიამოვნო კვერცხით საუზმე? სწორედ ამ ხერხის პროპაგანდას წევენ ფილმებსა და ტელევიზიაში. დიეტოლოგები გვარწმუნებენ, რომ კვერცხი ნამდვილი პროტეინების საცავია. იმისთვის, რომ მთელი დღე თავი ენერგიულად და ფხიზლად იგრძნოთ, საკმარისია რამდენიმე კვერცხის მირთმევა დილიდან.

ჩვენ შევეჩვიეთ მათი მომზადების ბანალურ ხერხებს, მაგრამ შეგვიძლია მივმართოთ ორიგინალურ გადაწყვეტილებას:

კვერცხი კუბურად

ინგრედიენტები

  • 8 კვერცხი
  • 500 გ დაკონსერვებული პომიდორი
  • 3 ს.კ. ნაღები 10%-იანი ცხიმით
  • 1 ხახვი
  • 1 ბულგარული წიწაკა
  • 150 გ მაგარი ყველი
  • 1 ს.კ. ნაღების კარაქი
  • მარილი
  • შავი პილპილი, მწვანილი

მომზადება

  1. მოხარშეთ კვერცხი, გააცივეთ და გაფრცქვენით. ყველა გაჭერით შუაზე. ამოიღეთ გული და ჩანგლით დაჭყლიტეთ. ყველი გახეხეთ მსხვილად და დიდი ნაწილი აურიეთ კვერცხის გულთან.
  2. იქვე ჩაასხით ნაღები, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. აურიეთ. ხახვი წიწაკასთან ერთად გაასუფთავეთ, დაჭყლიტეთ და შეწვით საშუალო ცეცხლზე 3 წუთით. მათზე მოათავსეთ პომიდორი წვენით.
  3. მიიყვანეთ მასა ადუღებამდე და აცალეთ სითხეს გადმოისხას. დატოვეთ მხოლოდ მესამედი. ამ მასით გაავსეთ კვერცხის ცილები და შედგით გაზქურაში. დაასხით ზევიდან სითხის ნაწილი ტაფიდან.
  4. მოაყარეთ კვერცხს გახეხილი ყველი, შედგით 180 გრადუსზე გაცხელებულ გაზქურაში 15 წუთით. მოამზადეთ კვერცხი, მოაყარეთ დაჭყლეტილი ოხრახუში.

ავოკადოში მოხარშული კვერცხი

ინგრედიენტები

  • 2 ავოკადო
  • 4 კვერცხი
  • მწვანე ხახვი
  • მარილი
  • შავი პილპილი
  • საკმაზები

მომზადება

  1. გარეცხეთ და გაყავით ავოკადო ორად, მოაშორეთ კურკა. კოვზით დამატებით მოაშორეთ ცოტაოდენი სირბილე თითოეული მათგანის ცენტრში. “ორმოში” კვერცხი უნდა მოთავსდეს.
  2. გადაახვიეთ ავოკადოს ნახევარი ნაწილები ფოლგაში და მოათავსეთ ფორმაში ისე, რომ მყარად იდგნენ. გატეხეთ და ჩაასხით თითოეულ ნახევარში თითო კვერცხი. მოაყარეთ მარილი და საკმაზები. გამოაცხვეთ მანამდე 210 გრადუსზე გაცხელებულ გაზქურაში 15 წუთით.

ფრიტატა სოკოთი

ინგრედიენტები

  • 4 კვერცხი
  • 300 გ შამპინიონები
  • 1 ხახვი
  • 2 ს.კ. პარმეზანი
  • მარილი
  • შავი დაფქული წიწაკა, მწვანილი

მომზადება

დაჭყლიტეთ სოკო და ხახვი, შეწვით გახურებულ ზეითუნის ზეთში ოქროსფერ შეფერილობამდე. მოაყარეთ მარილი და პილპილი. დაახეხეთ პარმეზანი მსხვილი სახეხიდან, ათქვიფეთ მასთან კვერცხი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მასა მოასხით სოკოს. გამოაცხვეთ ფრიტატა 180 გრადუსზე გაცხელებულ გაზქურაში 10 წუთით.

კვერცხი სოკოთი ფუნთუშაში

ინგრედიენტები

  • 2 კვერცხი
  • 2 ფუნთუშა
  • 1 ხახვი
  • 300 გ შამპინიონები
  • 6 ს.კ. არაჟანი
  • პილპილი
  • მწვანილი, მარილი

მომზადება

  1. ხახვი და სოკო გაატარეთ კუბიკებად. ხახვი შეწვით გაცხელებულ ზეთში ოქროსფერ შეფერილობამდე. დაუმატეთ სოკო, შეწვით, სანამ სითხე არ გამოიწოვება. შემდეგ დაუმატეთ არაჟანი, მოამზადეთ რამდენიმე წუთით, მოაყარეთ მარილი და პილპილი.
  2. ამავდროულად გაჭერით ფუნთუშა შუაში. მოათავსეთ შიგნით სოკო, მწვანილი და დაახალეთ კვერცხი. მოათავსეთ კერძი გაზქურაში პერგამენტზე. გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე კვერცხის მომზადებამდე.
0

ასევე დაგაინტერესებთ