სქელი კოქტეილი ღვინის წვენისგან სახელად ფელამუში – ქართული სამზარეულოს სადღესასწაულო დესერტია. ის აქ იმდენად პოპულარულია, რომ მის გარეშე ვერც ქორწილი და ვერც ხმაურიანი ვახშამი წარმოგვიდგენია. მაგრამ, იცით თქვენ მისი მომზადება? ის ჩურჩხელას პრინციპს ემყარება: ღვინის წვენი ფქვილში ირევა და თხილთან, ნიგოზთან ერთად მიირთმევენ.
გამოიყენეთ მუქი სახეობების წვენი. რაც უფრო მუქი მარცვლები აქვს ყურძენს, დესერტი უფრო დამანაყრებელი და ლამაზი შეფერილობის გამოდის. თუ ყურძნის წვენი არასაკმარისად ტკბილია, დაუმატეთ შაქარი მომზადების დროს.
ინგრედიენტები
ყურძნის წვენი 500მლ
ხორბლის ფქვილი 2 ს. კ.
სიმინდის ფქვილი 1 ს. კ.
ნიგოზი 100გ
ვანილის შაქარი 10გ
მზესუმზირის ზეთი 1 ს. კ.
მომზადება
ჩაასხით ქვაბში ყურძნის წვენი, მოაყარეთ ხორბლის და სიმინდის ფქვილი საცერის მეშვეობით.
დაუმატეთ ვანილის შაქარი და დადგით ქვაბი საშუალო ცეცხლზე. მუდამ ურიეთ, სანამ არ გასქელდება.
როცა მასა ბზინვას დაიწყებს ცეცხლი გამორთეთ. ფორმებს წაუსვით მცენარეული ზეთი, შეავსეთ ცხელი ფელამუშით და გააცივეთ.