ამ ხვეულებს ბებო მიცხობდა ხოლმე სოფელში. ბავშვობის გემოს არაფერი შეედრება.

by Keti Alaverdashvili

ინგრედიენტები

  • 200 გ მარგარინი (ოდნავ გამდნარი)
  • 200 გ 20%იანი არაჟანი
  • 4-5 ჭიქა ფქვილი
  • 2 ცალი კვერცხი
  • 1,5 ჩ. კ. მშრალი საფუარი

მომზადება

  1. მოამზადეთ ცომის ხაში საფუარის, შაქრის, ფქვილისა და თბილი წყლისგან.
  2. როგორც კი გაჩნდება ბუშტუკები (დაახლოებით ოც წუთში), მოზილეთ ცომი.
  3. ცომი გაყავით ოთხ ნაწილად, გააბრტყელეთ 3 მლ სისქის წრეებად. დაჭერით კონუსისებურად.
  4. მოათავსეთ შიგთავსი თითოეულ ნაწილზე და გადაახვიეთ.
  5. საცხობ ფორმას დააფინეთ საცხობი ქაღალდი.
  6. ზედა ნაწილს მოაფრქვიეთ შაქარი და მოათავსეთ საცხობზე, ერთმანეთისგან მოშორებით.
  7. დააყოვნეთ ხვეულები გარკვეული დროით და შემდეგ გამოაცხეთ გახურებულ ღუმელში ოქროსფრამდე.

გემრიელად მიირთვით!

0

ასევე დაგაინტერესებთ