იმისათვის, რომ მაღაზიის პომიდორი სახლში მოყვანილის გემოზე დავიყვანოთ, ჩაყარეთ …

by Keti Alaverdashvili

დღესდღეობით ახალი ბოსტნეულის სალათის გაკეთება შუა ზამთარშიც არ არის პრობლემა. მაღაზიის თაროებზე ყოველთვის შეგიძლიათ იპოვოთ ყველაფერი, რაც გჭირდებათ. თუმცა გემო და არომატი შორს იქნება სრულყოფილისგან. და თუ კიტრს დიდი გემოვნური თვისებები არ აქვს, პომიდორი ამ მხრივ ცოტა პრეტენზიულია. პომიდვრის “პლასტიკური” გემო ძვირადღირებულ ჯიშებშიც კი გვხვდება.

ჩვენ დღეს გთავაზობთ მაღაზიაში შეძენილი პომიდვრის გემოვნების გაუმჯობესების შესანიშნავ და უმარტივეს მეთოდს.

როგორ გავაუმჯობესოთ მაღაზიაში შეძენილი პომიდვრის გემო

უპირველეს ყოვლისა, პომიდორი ჩაყარეთ 50-60 გრადუსამდე გაცხელებულ წყალში 15 წუთის განმავლობაში. საინტერესოა, რომ ეს მეთოდი ამერიკელმა მეცნიერებმა აღმოაჩინეს. ისინი ფართო კვლევას აკეთებდნენ ბოსტნეულის გემოვნების გასაუმჯობესებლად. როგორც ჩანს, პრობლემა საერთაშორისოა.

შემდეგ ხილი გააციეთ და დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად.

მოათავსეთ ისინი თასში და მოაყარეთ მარილი და შაქარი. 3-4 პომიდვრისთვის, დაახლოებით 0,5 ჩაის კოვზი. დაუმატეთ 1 ს.კ. ლ მზესუმზირის ან ზეითუნის ზეთი და ნაზად აურიეთ.

დატოვეთ ნაჭრები 10 წუთის განმავლობაში. ახლა თქვენ შეგიძლიათ მიირთვათ ან დაამატოთ სხვა ბოსტნეული. საკუთარ ბაღჩაში მოყვანილს, ცხადია, ვერ შეედრება, მაგრამ პომიდორი ნამდვილად უფრო გემრიელი გახდება.

სცადეთ ეს რეცეპტი სახლში. გაგვიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილებები და იდეები კომენტარებში. თქვენ შეიძლება კიდევ უფრო უკეთესი გზა იცოდეთ, რომ მაღაზიაში შეძენილი პომიდორი ბევრად გემრიელი გახდეს.

გაუზიარეთ სტატია თქვენს მეგობრებსაც!

0

ასევე დაგაინტერესებთ