ადუღებული წყლის მავნე თვისებები!

by Keti Alaverdashvili

რა თქმა უნდა, ეს შენც გადახდენია: ჩაიდანში წყალი დუღს, მაგრამ რატომღაც საერთოდ დაგავიწყდა… შემდეგ წყალი ცივდება და ის მეორე წრეზე უნდა ადუღდეს. ეს მომენტი ძალიან მნიშვნელოვანია, რადგან ჩვენთვის ნაცნობი ასეთი მოქმედება ხშირად ფატალურ საფრთხეს წარმოადგენს. ამის დავიწყებისთვის შესაძლოა ძალიან მაღალი ფასი გადაიხადოთ.

როდესაც წყალი დუღდება, ყველა მავნე ნივთიერება, რომელიც მის შემადგენლობაში იყო, ორთქლდება. მასში აღარ არის მიკრობები, ბაქტერიები, მძიმე მეტალები. მაგრამ თუ წყალი ძალიან დიდხანს დუღს ან ხელახლა ადუღდება, ყველაფერი შეიცვლება!

ქიმიური შემადგენლობის მხრივ, ასეთი სითხე ჰგავს წყალს, რომელიც საერთოდ არ აუდუღებიათ. მასში სხვა ნივთიერებები ჩნდება, რომლებიც ჯანმრთელობისთვის საზიანოა.

რატომ არ შეიძლება წყლის ორჯერ ადუღება

დარიშხანი

სასმელ წყალში არსებული დარიშხანი, ჯანმოს თანახმად, ადამიანის ჯანმრთელობისთვის ყველაზე დიდი საფრთხეა. ეს ნივთიერება ორგანიზმში გროვდება და იწვევს კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებებს, ნეიროპათიას, გულსისხლძარღვთა დაავადებებს, თირკმლის ფუნქციის დარღვევას, დიაბეტს და კიბოს.

ნიტრატები

ნიტრატები ყველგან არის: ნიადაგში, სადაც ხილი და ბოსტნეული იზრდება, ჰაერში და წყალშიც კი. წყლის საშუალო დუღილი ნიტრატებს გარდაქმნის კანცეროგენულ ნიტროზამინებად. მან შეიძლება გამოიწვიოს საკვერცხის, მსხვილი ნაწლავის, შარდის ბუშტის, პანკრეასის, საყლაპავის და კუჭის სიმსივნეები.

ფტორი

წყალში აღმოჩენილი ფტორი უკიდურესად საშიშია ადამიანის ორგანიზმისთვის! მეცნიერულად დადასტურებულია, რომ სასმელი წყალში ფტორის შემცველობა იწვევს ბავშვებში ინტელექტის კოეფიციენტის შემცირებას. გარდა ამისა, ფტორს შეუძლია გამოიწვიოს უნაყოფობა და ჰორმონალური დარღვევები.

ახლა თქვენ იცით, როგორ აადუღოთ წყალი სწორად – უბრალოდ ნუ აადუღებთ მას ძალიან დიდხანს. უაზრობაა კიდევ ერთხელ გამოსცადოთ ბედი და მისცეთ მავნე ქიმიკატებს თქვენი სხეულის დაზიანების უფლება!

გაუზიარეთ ეს მნიშვნელოვანი სტატია თქვენს მეგობრებსაც!

ასევე დაგაინტერესებთ