2 კოვზი დაგეხმარებათ გაუმკლავდეთ ანთებით პროცესს, ხელს შეუწყობს სისხლის მიმოქცევის ნორმალიზებას, გააუმჯობესებს მხედველობას და ხელს შეუწყობს წონის დაკლებას

by Keti Alaverdashvili

ცხარე კოჭას იყენებენ არამარტო საჭმლის მომზადებაში, არამედ მედიცინაში, უფრო მეტიც, დიდი ხნის განმავლობაში. უძველესი აიურვედული ტრაქტატები ხოტბას ასხამენ ამ თეთრი ფესვის თვისებებს და ურჩევენ მის მიღებას მრავალი დაავადების დროს.

ჯანჯაფილის ნაყენი, რომლის მომზადებაც მარტივია სახლში, დაგეხმარებათ გაუმკლავდეთ ყველა სახის ანთებით პროცესს, ხელს შეუწყობს სისხლის მიმოქცევის ნორმალიზებას და ნერვული სისტემის ფუნქციონირებას, გააუმჯობესებს მხედველობას, დააჩქარებს მეტაბოლიზმი და ხელს შეუწყობს წონის დაკლებას.

როგორ გავაკეთოთ ჯანჯაფილი ნაყენი

ინგრედიენტები

  • 400 გ კოჭას ფესვი
  • 1 ლიტრი არაყი
  • 2 ს. კ. თაფლი

მომზადება

შეარჩიეთ გლუვი, თხელი კანის მქონე ჯანჯაფილი. გაფცქვენით. მოათავსეთ ჰერმეტულად დახურულ ჭურჭელში, შეავსეთ არყით. განათავსეთ კონტეინერი ბნელ ადგილას 2 კვირის განმავლობაში, პერიოდულად შეანჯღრიეთ. შემდეგ გაწურეთ ნაყენი და დაუმატეთ თაფლი.

მიიღეთ 1 ჩ / კ ჯანჯაფილი ნაყენი – დღეში 2-ჯერ ჭამის წინ.

ასეთი ნაყენი არის საიდუმლო ტიბეტური წამალი, რომელიც შესანიშნავად უმკლავდება ზედმეტ წონას, ახდენს ცხიმოვანი ცვლის ნორმალიზებას ორგანიზმში, ამიტომ ეს რეცეპტი არის ყველასთვის, ვისაც სურს დაემშვიდობოს არასასურველ კილოგრამებს.

ცალკე აღსანიშნავია ჯანჯაფილის ნაყენის ეფექტურობა გაციებისა და სურდოს წინააღმდეგ ბრძოლაში: რამდენიმე დღეში, ეს საშუალება ფეხზე დაგაყენებთ.

კოჭას ნებისმიერი ფორმით მიღებისას ყურადღება მიაქციეთ უკუჩვენებებს: მწვავე ეტაპზე არსებულ ნებისმიერ ქრონიკულ დაავადებას, ღვიძლის პრობლემებს, გასტრიტს და კუჭის წყლულს, ნაწლავის დაავადებებს, ალერგიას პროდუქტის რომელიმე კომპონენტზე.

კარგია, თუ ასეთი სასწაულის ეფექტის მქონე ელექსირი მუდამ ხელთ გექნებათ, სეზონის მიუხედავად. ასე რომ, მისი მომზადების რეცეპტი შეინახეთ თქვენს სანიშნეებში და ასევე გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებსაც!

ასევე დაგაინტერესებთ