მთავარი კულინარია აი, როგორ ამზადებენ ნამდვილ ბორშს ოდესელი დიასახლისები

აი, როგორ ამზადებენ ნამდვილ ბორშს ოდესელი დიასახლისები

by Keti

ამ სტატიაში, ჩვენ მოვამზადებთ ოდესურ ბორშს. რა სჭირდება ნამდვილ ბორშს გემრიელი რომ იყოს? პასუხი: კარგი რეცეპტი და მშვენიერი განწყობა. როგორ მოვამზადოთ წითელი ბორში უნიკალური და გემრიელი რეცეპტის მიხედვით, ჩვენ გეტყვით ამ სტატიაში.

როგორ მოვამზადოთ წითელი ბორში

ინგრედიენტები

  • 2 სტაფილო
  • 2 ხახვი
  • 2 ს. კ. დაჭრილი ოხრახუში და კამა
  • 4-5 კბილი ნიორი
  • დაფნის ფოთოლი
  • 2 წითელი ბულგარული წიწაკა
  • 1 კგ ძროხის ხორცი
  • 4 საშუალო კარტოფილი
  • ოხრახუშის 2 ფესვი
  • 0.5 ლ ძმარი
  • მარილი
  • 2 დიდი ჭარხალი
  • ტომატის პასტა
  • 5-7 ბარდა და წიწაკა
  • 500 გრ კომბოსტო (ნახევარი თავი კომბოსტო)
  • 150 გრ დამარილებული ღორის ქონი

მომზადება

1. ვრეცხავთ ხორცს და ვდებთ დიდ ქვაბში. შემდეგ ვავსებთ მას სამი ლიტრი წყლით. ვადუღებთ, ვიღებთ ქაფს და ვაყრით მარილი. ასევე ვამატებთ შავ პილპილს. მოხარშეთ ხორცი დაახლოებით 1,5-2 საათის განმავლობაში. როდესაც ხორცი მზად იქნება, ის უნდა ამოიღოთ ბულიონიდან, უხეშად დაჭერით და დააბრუნეთ ტაფაში.

2. ახლა ჩვენ ვიღებთ ჭარხალს, ვფცქვნით მათ, ვხეხავთ უხეშ სახეხზე. შემდეგი, ვიღებთ ტაფას, ვადნობთ მასში 50 გ წვრილად დაჭრილ ბეკონს. ვამატებთ ჭარხალს, ძმარსა და 1-2 ს. კ. ხორცის ბულიონს. ხარშეთ ჭარხალი სანამ არ დარბილდება დაახლოებით 15-20 წუთის განმავლობაში. დასრულების შემდეგ დაამატეთ ტომატის პასტა და კარგად აურიეთ.

3. ახლა ჩვენ ვიღებთ კარტოფილს და ვჭრით ოთხად. ასევე აუცილებელია ტკბილი წიწაკის გასუფთავება თესლისგან, დაჭერთ ისინი დიდ ნაჭრებად. წვრილად დაჭერით 0.5 თავი კომბოსტო. აურიეთ კარტოფილი, წიწაკა და კომბოსტო ხორცთან და ბულიონთან ერთად. 5-10 წუთის შემდეგ დაასხით ჩაშუშული ჭარხალი იმავე ადგილას. ასევე აუცილებელია სტაფილოს, ხახვისა და ოხრახუშის წვრილად დაჭრა. შემდეგ თქვენ უნდა შეწვათ ბოსტნეული ცხიმში, დროდადრო ურიეთ, დაახლოებით 5-7 წუთის განმავლობაში. ჩვენ ვშუშავთ შემწვარს ქვაბში და ვაგრძელებთ დაბალ ცეცხლზე ხარშვას კარტოფილის მომზადებამდე.

4. ახლა ჩვენს მასას ვამატებთ დაქუცმაცებულ ბეკონს, ნიორსა და მწვანილს. დაამატეთ დაფნის ფოთოლი. მოხარშეთ ბორში თავდახურულში, გადმოდგით ცეცხლიდან და დატოვეთ ადუღებამდე დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.

5. საჭიროების შემთხვევაში, შეგიძლიათ ბორში უფრო ცხარე გახადოთ და ცხელი წიწაკის ნაჭერი ცოტა ხნით ქვაბში ჩააგდოთ.

თქვენს ახლობლებს სასიამოვნოდ გააკვირვებთ ისეთი გემრიელი კერძით, როგორიცაა ხასხასა წითელი ბორში. გემრიელად მიირთვით და გაუზიარეთ ეს რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც!!

თუ სტატიაში განხილული თემა შენთვის საინტერესოა, მაშინ შემოგვიერთდი FACEBOOK გვერდზე: