დაივიწყეთ კიტრის მარინადის ტრადიციული რეცეპტი. აიღეთ 2კგ კიტრი და 3სკ ფქვილი.

by Keti Alaverdashvili

კიტრის ზამთრისთვის დამარილება არის ბევრი დიასახლისის ყოველწლიური რიტუალი. და უდავოა, რომ მომზადების ბევრ ცნობილ წესს შორის ძნელია ერთის არჩევა. დღეს ჩვენ განსაკუთრებულ რეცეპტს გაგიზიარებთ.

მარტივი გზა კიტრის სწრაფად დამწნილებისთვის

ინგრედიენტები

  • 2-2.5 კგ პატარა კიტრი
  • 3 ს. კ. ხორბლის ფქვილი (მსხვილად დაღერღილი)
  • 3 ს. კ. მარილი (მსხვილი)
  • პირშუშხას რამდენიმე ფოთოლი
  • 1 ყურძნის ფოთოლი

მომზადება

1. ამ რეცეპტის მიხედვით თქვენ არ გჭირდებათ ქილის გასტერილება და მისი წინასწარ მომზადება. უბრალოდ კარგად გარეცხეთ და გააშრეთ. შესაფუთად გამოდგება პოლიეთილენი ან ნეილონი.

2. უპირველეს ყოვლისა, ქილა ბოლოში დაფარული უნდა იყოს ყურძნის ფოთლით. შემდეგ მოათავსეთ გარეცხილი კიტრი. შემდეგ კიტრს მოაყარეთ მარილი და ფქვილი და დაასხით გამოხდილი წყალი.

3. დაფარეთ მზა კიტრი. შეანჯღრიეთ ქილა დღეში ერთხელ ისე, რომ ფქვილი თანაბრად გადანაწილდეს და ბოლოში არ დადგეს. ეს ხელს შეუწყობს კიტრის უფრო სწრაფად დუღილს.

კიტრი შეიძლება მოიხმაროთ 4 დღის შემდეგ. ამ დროს მათ ექნებათ ოდნავ მარილიანი გემო. თუმცა, თუ უფრო მჟავე კიტრი მოგწონთ, ერთი კვირა მაინც უნდა დაელოდოთ. ქილები შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში ან სარდაფში.

დამატებითი რჩევები 

  • უფრო მკაფიო გემოსთვის, ქილაში შეგიძლიათ დაამატოთ რამდენიმე კბილი ნიორი და კამა.
  • ყურძნის ფოთოლი შეიძლება შეიცვალოს მუხის ფოთლით. შემდეგ კიტრს ექნება მწარე გემო.
  • სანელებლის დამატებითი ინგრედიენტებისთვის კარგი იქნება შავი წიწაკის მარცვლები ან წითელი ცხარე წიწაკა. მთავარია არ გადააჭარბოთ “ცეცხლოვან” პროდუქტებს.

ახლა თქვენ იცით სპეციალური რეცეპტი, თუ როგორ უნდა დაამარილოთ სწრაფად კიტრი. არაფერია უფრო მარტივი, ვიდრე მომზადების ეს მეთოდი. კიტრი არის ხრაშუნა და მდიდარი გემოთი. ამ მწნილს მხოლოდ რამდენიმე წუთი სჭირდება და თითქმის უფასოა.

და თქვენი რეცეპტები როგორ გამოიყურება? აუცილებლად გაგვიზიარეთ თქვენი საიდუმლოებები კომენტარებში!

ასევე დაგაინტერესებთ