როგორ შევინახოთ ნიორი ზამთარში?

by Keti Alaverdashvili

ნიორი სტრატეგიულად მნიშვნელოვანი პროდუქტია ნებისმიერ სამზარეულოში. როგორც წესი, ორი ან სამი კბილი საკმარისია კერძებისთვის. პროდუქტი ხშირად ინახება მომავალი გამოყენებისთვის. ამის მრავალი გზა არსებობს და ჩვენ რამდენიმე მათგანზე მოგიყვებით. მინდა განსაკუთრებული ყურადღება მივაქციოთ იმას, თუ როგორ ინახავენ ნიორს ზამთარში. ცოტამ თუ იცის ამ უძველესი მეთოდის შესახებ.

როგორ შევინახოთ ნიორი?

მარილიანი ქილა

მარილი არის შესანიშნავი კონსერვანტი და ბუნებრივი ანტიბაქტერიული აგენტი. მცირე რაოდენობით ნივრის შესანარჩუნებლად (ვთქვათ, 10-15 თავი), აიღეს დიდი მინის ქილა. პროდუქტი მოათავსეთ მასში, მოაყარეთ მარილი და შემდეგ დადგით ბნელ ადგილას.

გარდა ამისა, მარილი შესანიშნავად შთანთქავს ტენიანობას, ასე რომ ნიორი ნამდვილად არ დატენიანდება და არ გაფუჭდება. შენახვის ამ მეთოდისთვის, ზოგჯერ იღებენ ნაცარს, ფქვილს და ხახვის ქერქებს.

ნიორი ზეთში

გათვლილია ძალიან მცირე რაოდენობით ნივრისთვის. გაფცქვენით ნიორი და დაასხით მცენარეული ზეთი. შეინახეთ მინის ქილაში. თუ ნიორს აადუღებთ ზეთში დაბალ ცეცხლზე, მიიღებთ უგემრიელეს კერძს, რომელიც მოუხდება სენდვიჩებს. თან ასე ნივრის კბილი იმდენად დარბილდება, რომ ძალიან მოსახერხებელი იქნება მისი პურზე გადასმა. და ის შეინახება ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში. მოხარშეთ ნიორი ზეთში დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.

ნიორი პარაფინში
გაადნეთ წყლის აბაზანაზე რამდენიმე პარაფინის სანთელი. შემდეგ ჩაყარეთ ნივრის თავები სათითაოდ. ეს მასალა დაიცავს ნიორს ბაქტერიებისგან და ხელს შეუშლის ტენიანობას.

ნივრის შენახვა დაღესტნურად

აიღეთ ნიორი და მოამზადეთ მისი ,,კუდი”. არ არის საჭირო თავის გაფცქვნა! ქერქი საჭიროა ნივრის ტენიანობის შესანარჩუნებლად. აანთეთ გაზი და მოუკიდეთ ცეცხლი ფესვებს. თქვენ უნდა დაწვათ ისე, რომ ადგილი, სადაც ფესვი მდებარეობს, შავი გახდეს.

ამის წყალობით, თქვენი ნიორი ნამდვილად არ გაიზრდება, თუნდაც ის შემთხვევით მოხვდეს თბილ ადგილას. შეინახეთ იგი თქვენს კარადაში ან აივანზე.

ზამთარში ახალი ნიორი არა მხოლოდ კარგი სუნელი, არამედ ღირებული წამალია. ასე რომ, ნუ დაკარგავთ შესაძლებლობას მიიღოთ მეტი! Რას ფიქრობთ ამის შესახებ?

ასევე დაგაინტერესებთ