მაღაზიაში ნაყიდი არ არის სასარგებლო, ამიტომ სახლში ვამზადებ უგემრიელეს მაიონეზს

by Keti Alaverdashvili

მაიონეზი არის ნებისმიერი სალათის ტრადიციული სოუსი. მის გარეშე სუფრა რთული წარმოსადგენია. მაგრამ იმის გამო, რომ ეს პროდუქტი ასევე საკმაოდ საზიანოა ორგანიზმისთვის, ბევრმა შეწყვიტა მისი ყიდვა და გამოყენება.

მაღაზიაში შეძენილი მაიონეზი წარმოუდგენლად მაღალკალორიული პროდუქტია, რომელიც ასევე იწვევს ძლიერ მადას. მისი სარგებლიანობა კი საკმაოდ საეჭვოა. ერთადერთი პლუსი ის არის, რომ ზოგიერთი კერძი ძნელი წარმოსადგენია ამ სოუსის გარეშე.

კლასიკური მაიონის სოუსი მზადდება ზეითუნის ზეთით, ლიმონის წვენით, კვერცხის გულით, მდოგვით, შაქრით და მარილით. მაღაზიების ვერსიას კი თითქმის არ აქვს კავშირი ნამდვილ მაიონეზთან.

თქვენ არ მოგიწევთ უარყოთ მაიონეზით მომზადებული კერძები, რადგან ჩვენ დღეს გეტყვით, როგორ გააკეთოთ მაიონეზი სახლის პირობებში კონსერვანტების, შემასქელებლისა და სტაბილიზატორების გარეშე.

ინგრედიენტები

  • ერთი ჩ. კ. მდოგვი
  • ერთი ჩ. კ. მარილი
  • 2 ჩ. კ. შაქარი
  • 2 ცალი კვერცხი
  • 150 მლ ზეითუნის ზეთი
  • ერთი ს. კ. ძმარი

მომზადება

  1. კვერცხი, შაქარი, მარილი, მდოგვი და ზეითუნის ზეთი აურიეთ ხელის ბლენდერის დახმარებით, გააგრძელეთ თქვეფა დაახლოებით ერთი წუთის განმავლობაში.
  2. ოდნავ შესქელებულ სოუსს დაუმატეთ ძმარი და ისევ ათქვიფეთ. სახლში მომზადებული მაიონეზი გამოდის სქელი, ნაზი და საოცრად გემრიელი.

ეს მაიონეზი ინახება არა უმეტეს სამი დღისა. უმჯობესია გამოიყენოთ იგი დაუყოვნებლივ და შემდეგ ისევ ახალი მოამზადოთ. მას შემდეგ რაც დააგემოვნებთ ამ სახლის სოუსს, ექსპერიმენტი ჩაატარეთ სხვა ინგრედიენტებზე. მაგალითად, შეგიძლიათ დაამატოთ თქვენი საყვარელი სანელებლები, მწვანილი, სელის თესლი, ტომატის პასტა.

მოამზადეთ და აცნობეთ თქვენს მეგობრებსაც მაიონეზის ამ რეცეპტის შესახებ!

ასევე დაგაინტერესებთ