იმისათვის, რომ სალა გამოვიდეს უნაზესი და სასარგებლო, ზედმიწევნით ზუსტად დაიცავით ეს წესები

by Keti Alaverdashvili

ღორის სალაზე გავრცელებული მითები მისი მავნებლობის შესახებ, უკვე მოძველებულია. ზომიერი რაოდენობით ის სასარგებლოც კია.  სალა შეიცავს დიდი რაოდენობით ნაჯერ და უჯერ ამინომჟავებს, ასევე სხვადასხვა აუცილებელ ვიტამინს. ცივ პერიოდში ის ორგანიზმს სითბოს შენარჩუნებაშიც ეხმარება.

გემრიელი სალას მისაღებად საჭიროა მაღალი ხარისხის ხორცის შერჩევა და შემდეგ მისი სათანადო დამუშავება.

ინგრედიენტები

  • ერთი კგ სალა
  • ნახევარი ჩ. კ. პაპრიკა
  • ორი ლ წყალი
  • 3 კბილი ნიორი
  • 30 გ ხახვის ფურცელი
  • 3 ცალი დაფნის ფოთოლი
  • კორიანდრი გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით
  • შავი სურნელოვანი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. ხორცი კარგად გარეცხე და დაჭერი 5-10 სმ სისქის ნაჭრებად.

  1. დაფნის ფოთოლი და ხახვის ფურცელი მოათავსე ქვაბში და დაასხი წყალი. წამოადუღე.

  1. წყალი დაამარილე საჭიროზე უფრო მეტად. სალა აიღებს იმდენ მარილს, რამდენიც დასჭირდება.
  2. ხორცის ნაჭრები ჩაყარე მდუღარე წყალში და მოხარშე 30-40 წუთი.

  1. მოამზადე შემდეგი ნარევი: გაფცქვნილი ნიორი დაჭყლიტე და შეურიე სხვა საკმაზი თანაბარი რაოდენობით.
  2. სალა ამოიღე წყლიდან და უხვად შეაზილე საკმაზი. შემდეგ შემოახვიე ფოლგა მჭიდროდ.

  1. სალა მოათავსე გრილ ადგილას 24-36 საათის მანძილზე. ამის შემდეგ შეგიძლია დაჭრა და მიიტანო სუფრასთან.

თუ ამ წესებს ზედმიწევნით დაიცავ, მაშინ სალა გამოვა ძალიან რბილი და არომატული.

გემრიელად მიირთვი და კომენტარებში გაგვიზიარე, თავად რა მეთოდით ამზადებ სალას.

ასევე დაგაინტერესებთ