მთავარი კულინარია ატმის ჩაის მომზადების რეცეპტი

ატმის ჩაის მომზადების რეცეპტი

by guramus

მშვენიერი საშუალება ზაფხულის ცივ დღეებში გასაგრილებლად, ან გაციების საწინააღმდეგოდ.

ინგრედიენტები:
  • წყალი – 1 ლ
  • ატამი – 2 ცალი
  • შაქარი – 2 ს/კ
  • ჩაის ფერი – 2 ს/კ
  • ლიმონი – 1 ცალი
მომზადების წესი:

აადუღეთ წყალი და დასხით ჩაის ფერს, გააჩერეთ 3-4 წუთი. გარეცხეთ ატამი და დაჭერით პარატა ნაწრებად, დაამატეთ ლიმნის წვენი, დაასზით ჩაი, დაამატეთ შაქარი და კარგად აურიეთ. შედგით მაცივარში 15 წუთი. გაციების დროს კარგად გაათბეთ რაიმე ცეცხლ გამძლე ჭურჭელში და შეგიძლიათ ისიამოვნოთ უგემრიელესი ჩაით.