თხელი აფუებული ცომის რეცეპტი პიცისთვის

გიყვართ პიცა? მე ძალიან. საუკეთესო პიცის საიდუმლო არამხოლოდ შიგთავსში, არამედ წარმატებულ ცომშიცაა.

გთავაზობთ რეცეპტს, რომელიც ცომს ძალიან თხელს და რბილს გახდის.

პიცის ცომის მომზადება

ეს იტალიური პიცის ნამდვილი კონკურენტი იქნება!

თხელი აფუებული ცომის რეცეპტი პიცისთვის

ინგრედიენტები

  • 400 გ ფქვილი
  • 0,5 ჩ.კ. მარილი
  • 8 გ მშრალი საფუარი
  • 1 ს.კ. შაქარი
  • 2,5 ს.კ. ზეითუნის ზეთი
  • 220 მლ წყალი

თხელი აფუებული ცომის რეცეპტი პიცისთვის

მომზადება

1. ფქვილი მარილს შეურიეთ, გაცერით ნარევი. ფქვილის გორის ცენტრში ჩაღრმავება გააკეთეთ.

თხელი აფუებული ცომის რეცეპტი პიცისთვის

2. ცალკე გახსენით საფუარი და შაქარი თბილ წყალში, ჩაასხით ფქვილის ჩაღრმავებაში.

თხელი აფუებული ცომის რეცეპტი პიცისთვის

3. დაიწყეთ ცენტრიდან და მოზილეთ ცომი ხელით ან კოვზით. პროცესში დაამატეთ 2 ს.კ. ზეითუნის ზეთი.

თხელი აფუებული ცომის რეცეპტი პიცისთვის

4. 5 წუთი ზილეთ ცომი ხელით, რათა გახდეს გლუვი და ელასტიური.

თხელი აფუებული ცომის რეცეპტი პიცისთვის

5. მოამრგვალეთ ცომი ბურთივით.

თხელი აფუებული ცომის რეცეპტი პიცისთვის

6. ჯამის კედლებს და ძირს თხლად წაუსვით ზეთი, ჩადეთ ცომი, დააფარეთ ჩაის ტილო.

დატოვეთ ცომი ოთახის ტემპერატურაზე 30 წუთით. ის უნდა გაიზარდოს 2ჯერ.

თხელი აფუებული ცომის რეცეპტი პიცისთვის

7. გაყავით ცომი 2 ტოლ ნაწილად, გააბრტყელეთ ორივე. დაადეთ შიგთავსი.

თხელი აფუებული ცომის რეცეპტი პიცისთვის

8. შიგთავსი გემოვნების მიხედვით შეარჩიეთ. სოუსის სახით, რომელსაც ფირფიტაზე წაუსვამთ, გამოიყენეთ მაიონეზი ან ტომატი.

ძეხვი თხლად დაჭერით, გახეხეთ ყველი, დაამატეთ საყვარელი სანელებლები, ახალი მწვანილი: კამა, ოხრახუში, ბაზილიკი…

თხელი აფუებული ცომის რეცეპტი პიცისთვის

ეს რეცეპტი დაგეხმარებათ, როცა ცხელი პიცა მოგინდებათ. მისი შეკვეთა არ მოგიწევთ, არც პიცერიაში წასვლა, სახლში მიიღებთ რბილ, თხელ და მოქნილ ცომს. დაამატეთ მას ნებისმიერი მორთულობა და თქვენს სუფრაზე გემრიელი და არომატული პიცა გაჩნდება.

თხელი აფუებული ცომის რეცეპტი პიცისთვის

გაუზიარეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!

  კომენტარები