თაფლიანი პური

ინგრედიენტები:
  • საფუარი – 1/2 ს/კ
  • მარილი – 2 ს/კ
  • თფლი – 1/4 ჭიქა
  • კარაქი – 3 ს/კ
  • თბილი წყალი – 1/3 ჭიქა
  • ფქვილი – 3 ჭიქა
  • შვრია – 1 ჭიქა
  • რძის ფხვნილი – 1/3 ს/კ
მომზადების წესი:

თბილ წყალში ჩადეთ – თაფლი, საფუარი და გამდნარი კარაქი, აურიეთ კარგად რათა ტაფლი გაიხსნას. ცალკე ღრმა ჯამში ერთმანეთში აურიეთ – შვრია, მარილი, რძის ფხვნილი, ფქვილი, დაასხით მომზადებული საფუვრიანი სითხე და მოზილეთ ცომი. მოზელილი ცომი 30 წუთით მოათავსეთ ზეთიან ჯამში. ნახევარი საათის შემდეგ გამოიღეთ და მოათავსეთ თქვენთვის სასურველ საცხობ ფორმაში, შედგით 350 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 40 წუთით.

მსგავსი სტატიები