535
აფხაზური სამზარეულოს ერთ-ერთი მშვენიევრი მაგალითი, ანაშარცვი, რომელიც თქვენი ოჯახის განუყოფელი ნაწილი გახდება.
საჭირო ინგრედიენტები:
- კიტრი 1კგ
- ნიორი 4-5 კბილი
- ნიახური 2 ძირი
- ოხრახუში 1-2 ძირი
- ცხარე წიწაკა 1–2ც.
- დაფნის ფოთოლი 1ც.
- ალუბლის ფოთოლი 2–3ც.
- მარილი 50–60გრ.
მომზადების წესი:
კარგად გავრეცხოთ კიტრი, მოვაჭრათ მას ძირები და ჩავდოთ მინის ქილაში. ჩაასხით ქვაბში წყალი და დაგით გაზქურაზე. ამის შემდეგ დაუმატეთ მას მარილი, ოხრახუში, დაფნა და ადუღეთ დაახლოებით 10-15 წუთი, რის შემდეგაც გადმოიღეთ და ცოტა გააცივეთ. უკვე ქილაში ჩაწყობილი კიტრის თავზე მოათავსეთ ნიორი, ნიახურის ძირები, ალუბლის ფოთლები და დაასხით მარილ–წყალი. შეინახეთ მსგავს მდგომარეობაში და 1 დღეში ყველაფერი მზად იქნება.