fenovani comi

ფენოვანი ცომის სწრაფად მომზადება

by Keti Alaverdashvili

ადრე ფენოვან ცომს სულ ვყიდულობდი, რადგან მომზადება რთული იყო და დროც არ მქონდა. თუმცა ერთხელ მისი მარტივად მომზადების საიდუმლო ხერხი აღმოვაჩინე.

მას შემდეგ სახლში ვამზადებ და ამაში მაქსიმუმ 15 წუთი მეხარჯება. შესაძლოა მარაგის გაკეთებაც, ვყინავ ცომს და როცა მომინდება გემრიელი ნამცხვარი, ვადნობ მას. ძალიან მოსახერხებელია.

ფენოვანი ცომის მომზადება სახლში

ინგრედიენტები

  • 500 გ ფქვილი
  • 400 გ კარაქი
  • 1 კვერცხი
  • 0,5 ჩ.კ. მარილი
  • 1 ს.კ. 5%იანი ძმარი
  • 250 მლ წყალი

მომზადება

1. პროდუქტები ცივი უნდა იყოს. ფქვილი, კვერცხი და წყალი მაცივარში დააყოვნეთ. ცხიმი კი (კარაქი) – რამდენიმე საათით საყინულეში შედეთ.

2. ფქვილის ნაწილი მაგიდაზე დაყარეთ, გახეხეთ კარაქი მსხვილ სახეხზე. ამოავლეთ სახეხი და კარაქი ფქვილში.

3. კარაქს დარჩენილი ფქვილი მოაყარეთ, აურიეთ.

4. ათქვიფეთ კვერცხი, მარილი და ძმარი. ჩაასხით მასში წყალი.

5. კვერცხის მასა ფქვილოვან მასაში ჩაასხით, გააკეთეთ პატარა პორციები.

6. ცომი მოაგროვეთ ერთად. გაყავით ის საჭირო ნაწილებად, შეახვიეთ საკვებ ცელოფანში და შედგით მაცივარში 2 საათით.

7. მაცივარში ცომი ინახება 2-3 დღე. საკმარისია, შეცვალოთ საკვები ცელოფანი. საყინულეში კი ცომი ნახევარი წელი ძლებს. გაყინვის შემდეგ ის ერთ დღე-ღამეში გამოიყენეთ.

ის გემრიელია, სწრაფი და მოხერხებული. ასე ხასიათდება ფენოვანი ცომის ნამუშევრები.

ფენოვანი ცომი აღმოჩენაა ცხობის მოყვარულთათვის, თან იოლი პროცესია. მოამზადეთ ის ამ რეცეპტით და დაივიწყეთ მისი ყიდვა.

გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებს!

ასევე დაგაინტერესებთ