იდეალური ბანანის პური

by Keti Alaverdashvili

გაგიგიათ ასეთი რამ? გასინჯეთ ეს შესანიშნავი დესერტი და აივსეთ სხეული ენდორფინებით!

ინგრედიენტები

  • 140 გ რბილი კარაქი
  • 140 გ ყავისფერი შაქარი
  • 2 კვერცხი
  • 140 გ აფუებადი ფქვილი
  • 1 ჩ.კ. საცხობი ფხვნილი
  • 2 მწიფე ბანანი
  • 50 გ გლაზურის შაქარი
  • ბანანის ჩირი მოსართავად (გემოვნების მიხედვით)

მომზადება

  1. გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე.
  2. წაუსვით რბილი კარაქი საცხობ ფორმას (გარდა ინგრედიენტებში მოცემული რაოდენობისა)
  3.  აურიეთ 140 გ რბილი კარაქი და 140 გ ყავისფერი შაქარი კარგად, ჩაამატეთ 2 კვერცხი და ათქვიფეთ 140 გ ფქვილთან ერთად.
  4. დაამატეთ 1 ჩ.კ. საცხობი ფხვნილი და 2 ბანანი.
  5. ჩაასხით მასა ფორმაში და გამოაცხეთ 30 წუთით.
  6. გააციეთ 10 წუთით, შემდეგ ამოიღეთ ფორმიდან.
  7. აურიეთ 50 გ გლაზურის შაქარი 2-3 ჩ.კ. წყალთან, გახსენით შაქარი.
  8. მოასხით გლაზურის ნარევი ნამცხვარს და სურვილის მიხედვით მორთეთ ის მშრალი ბანანის ჩიფსებით.

 

ასევე დაგაინტერესებთ