1.6K
ეს უგემრიელესი დესერტი ყველას გაუგია და ალბათ ძალიან ბევრს უყვარს ბავშვობიდან. მის მომზადებაში განსაკუთრებულად რთული არაფერია. თუ გსურთ ახლობლების განებივრება ამ შესანიშნავი ტკბილეულით, მოიმარეგეთ ინგრედიენტები და დაიწყეთ მზადება.
ინგრედიენტები
- 24-30 გრამი ჟელატინი
- 625 გრამი შაქარი
- 450 გრამი ათქვეფილი ნაღები
- 1 ჭიქა წყალი
- 300 მლ რძე
- 450 გრამი არაჟანი
- 5 ს.კ. კაკაო
- 1 ს.კ. ზეთი
მომზადება
- შეურიე ერთმანეთს 2 პაკეტი ჟელატინი და 1 ჭიქა ძე. დადგი საშუალო ცეცხლზე და ურიე მანამ, სანამ რძისგან არ ამოვა ორთქლი. რძე არ უნდა ადუღდეს. გადმოდგი ცეცხლიდან და გააციე.
- მოამზადე 20×30 სმ ზომის ფორმა და წაუსვი ზეთი. 1 ჭიქა შაქარი, არაჟანი და ნაღები ათქვიფე მიქსერით საშუალო სიჩქარეზე.
- გააგრძელე თქვეფა და ნელ-ნელა დაუმატე თბილი ჟელატინიანი რძე.
- ყველაფერი ჩაასხი მომზადებულ ფორმაში და ზედაპირი მოასწორე. შედგი მაცივარში. არ დაგავიწყდეს დაფარება.
- მინანქრის მოსამზადებლად შეურიე დარჩენილი შაქარი, კაკაო და 1 პაკეტი ჟელატინი ქვაბში. დაამატე 1 ჭიქა წყალი და 100 მლ რძე, თან განუწყვეტლივ ურიე. შემდეგ ქვაბი დადგი საშუალო ცეცხლზე და მიიყვანე ადუღებამდე. მორევა არ შეწყვიტო. როგორც კი წამოდუღდება, გადმოდგი ცეცხლიდან და გააციე 1 საათის განმავლობაში.
- შოკოლადის მინანქარი დაასხი ნაღების ფუძეს და კვლავ შედგი მაცივარში მინიმუმ 5 საათი. მზადაა!
ჩიტის რძის მომზადება მეტ ყურადღებას მოითხოვს, მაგრამ მიღებული შედეგი ამად ღირს! თქვენი ახლობლები აღტაცებაში მოვლენ მისით.
მოამზადეთ სიამოვნებით და გაუზიარეთ რეცეპტი მეგობრებსაც.